Financiers NAC staan achter voorstel gemeente Breda

NAC Breda lijkt gered van een faillissement. De financiers van de West-Brabantse club maakten dinsdag bekend dat zij zoals verwacht achter het voorstel van de gemeente Breda staan.

Financiers NAC staan achter voorstel gemeente Breda

Die liet vorige week weten dat de stadionhuur voor de komende vijf jaar verlaagd wordt met 325 duizend euro. Ook neemt de gemeente de onderhoudskosten á 250 duizend euro de komende drie jaar op zich. In totaal is de huurverlaging derhalve bijna de zes ton die de financiers van NAC verlangden om vier miljoen euro te steken in de armlastige club.

Dat bedrag plus de huidige achtergestelde lening van zeven miljoen euro die bij hen geparkeerd staat, wordt omgezet in een aandelenconstructie. Daarmee begint de West-Brabantse club, die nu een negatief eigen vermogen heeft van twaalf miljoen euro, bijna op nul.

De gemeente moet het voorstel woensdag nog wel bekrachtigen, maar dat lijkt een formaliteit. Bij een faillissement van NAC zit de gemeente Breda opgescheept met een onbruikbaar stadion en draait het op voor het verlies van naar schatting 25 miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen