Gemeenteraad oordeelt over toekomst Goetzee én NAC

Interim-directeur Justin Goetzee laat de beslissing of hij permanent baas van NAC Breda wil worden, afhangen van de gemeente Breda. 'Ik wil wel perspectief hebben, een basis om de komende jaren stappen te kunnen maken met de club', zegt Goetzee.

Gemeenteraad oordeelt over toekomst Goetzee én NAC

Om te overleven is NAC afhankelijk van de gemeente. Dinsdag kwam er een voorstel van B en W. Zij stellen de gemeenteraad voor de stadionhuur te verlagen met 325.000 euro per jaar. Nu betaalt de Brabantse club 1.2 miljoen euro per jaar.

NAC en de financiers van de club hadden echter ingezet op een huurverlaging van zes ton. De financiers zullen het voorstel van het college bespreken. Zij hebben eerder al aangegeven vier miljoen euro, waarvan twee miljoen per direct nodig is om het seizoen uit te kunnen spelen, in de club te willen investeren. Voorwaarde voor hen was wel dat de gemeente concessies zou doen aan de huurprijs.

Op 10 december bespreekt de Commissie Bestuur het voorstel. Kort daarna nemen B en W een besluit en komt er indirect dus ook uitsluitsel over de toekomst van Goetzee. Hoewel de vraag of Goetzee permanent directeur wil worden hem formeel nog niet is voorgelegd, bestaat er geen twijfel dat die vraag komt van het College van Aandeelhouders. De opvolger van de weggestuurde Stefaan Eskes levert in hun ogen goed werk.

Overigens is het nog maar de vraag of de gemeenteraad akkoord gaat. Diverse fracties hebben al hun onvrede uitgesproken over het opnieuw voor hulp aankloppende NAC. De raad ziet het instemmen met het plan als een verplichting, omdat het anders het einde van de club zou kunnen betekenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen