Goetzee opvolger van opgestapte Eskes bij NAC Breda

Algemeen directeur Stefaan Eskes vertrekt met onmiddellijke ingang bij NAC Breda. Dat maakte de Brabantse club bekend op de eigen website. Het nieuws is geen verrassing. Voor de Haarlemmer was geen enkel draagvlak binnen de club. Justin Goetzee is zijn voorlopige opvolger.

Goetzee opvolger van opgestapte Eskes bij NAC Breda

Volgens NAC legt Eskes zijn functie ‘in goed overleg met de Raad van Commissarissen en het College van Aandeelhouders’ neer. Eskes kwam vorig jaar naar NAC Breda als algemeen directeur.

Zijn voornaamste missie was om meer sponsors aan de club te binden. Hij faalde hopeloos in die missie. Op een sponsorbegroting van 5.7 miljoen heeft hij een achterstand van 1.5 miljoen. Ruim 150 lokale sponsors liepen weg en zes van de zestien skyboxen staan leeg. Ook sportief gaat het dramatisch. NAC Breda bezet de 17de plaats op de ranglijst.

Aangezien NAC geen geld heeft om een externe opvolger te vinden voor Eskes, schuift de club commercieel directeur Goetzee naar voren als tijdelijke vervanger. De verwachting is dat hij de rol van algemeen directeur voor een langere periode op zich neemt. Goetzee werkte in het verleden ook al als directeur bij ADO Den Haag en RKC Waalwijk. Hij wordt bij NAC in de directie ondersteund door technisch directeur Jeffrey van As en financieel directeur Edwin Gerritsen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen