NAC neemt per direct afscheid van directeur Van As

Reacties

Technisch directeur Jeffrey van As stapt per direct op bij NAC Breda. De Leidenaar keerde vandaag terug van het trainingskamp in Spanje, waar de Parel van het Zuiden zich voorbereidt op de tweede helft van het seizoen. De onderhandelingen met spelers worden uitgesteld tot het moment dat er een nieuwe 'td' is aangesteld.

NAC neemt per direct afscheid van directeur Van As

Van As voelde zijn afscheid bij NAC naderen. Het vertrek komt dan ook niet als een verrassing, het moment wel. Afgelopen zaterdag werd de raad van commissarissen van de West-Brabantse club heengezonden door de 21 financiers, die eigenaar zijn van NAC. 'En dat is voor mij geen voordeel', realiseerde de Leidenaar zich. De rvc stond grotendeels immers achter Van As. 

Binnen de groep financiers genoot Van As nooit het optimale vertrouwen. Hoewel hij bewezen goed werk leverde door met NAC een aantal jaar op rij in de Eredivisie te blijven, waren er steevast ergernissen. Een deel noemde de werkwijze van Van As chaotisch. Ook vonden ze hem in communicatief opzicht niet altijd even sterk. Meest sprekende voorbeeld daarvan was de persconferentie waarop het ontslag van coach John Karelse werd toegelicht in 2012. Van As zat er toen in zijn dagelijkse kloffie bij. 

Desondanks deed NAC onder Van As historisch goede zaken. Onder zijn leiding kocht de West-Brabantse club geen enkele speler, maar werden onder anderen Nemanja Gudelj en Donny Gorter (AZ) en Eric Botteghin (FC Groningen) voor stevige transfersommen verkocht.  

NAC laat weten dat er binnen 'afzienbare tijd' een nieuwe technisch directeur wordt gepresenteerd. Van As was sinds 2010 werkzaam als technisch directeur van NAC. Hij was voor de club ook als hoofd scouting en speler actief.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.