Volop lof van Rode Duivels voor Oranje-opponent Colombia

Oranje treft dinsdag een zéér sterk Colombia. Drie dagen na de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Japan (zaterdag in Genk) komen de Zuid-Amerikanen met een overwinning op zak naar de Amsterdam Arena, aangezien donderdag België met 2-0 werd verslagen in Brussel.

Toby Alderweireld meende kort na de wedstrijd dat de Belgen ondanks de nederlaag geen slechte wedstrijd hebben gespeeld. 'Het blijft natuurlijk wel de nummer vier van de FIFA-wereldranglijst. Als we iets effectiever waren geweest, was het een andere wedstrijd geworden. We hadden ook weinig geluk. Tegen dit soort ploegen krijg je geen tien kansen en moet je net iets effectiever zijn.'

Zelf stond de verdediger van Atlético Madrid centraal in de Belgische achterhoede samen met Thomas Vermaelen, eveneens voormalig Ajacied. 'Zij zijn dodelijk voorin, maar in de eerste helft deden we het goed. Toen hadden we een superspits als Radamel Falcao goed in de tang. Maar grote spelers wachten altijd wel op hun kansje.' 'Ze staan terecht op de vierde plek van de FIFA-ranking', was ook Vermaelen uiterst lovend.

Falcao
De Colombiaanse goalgetter beaamde de lezing van zijn tegenstander. In de eerste helft waren De Rode Duivels de bovenliggende partij. 'Maar we wachtten op het geschikte moment. Daarna hadden we de wedstrijd in handen, we konden ze pijn doen. Natuurlijk moesten zij aanvallen, waardoor er ruimte ontstond voor ons. Daarom kregen we meer kansen in de tweede helft.'

Waar Falcao eerder al lovend was over de Belgen is hij blij dat hij dinsdag ook nog Oranje als sterke opponent treft. 'Of dit net WK-wedstrijden zijn? Het is hetzelfde, want we spelen tegen sterke teams. Deze duels zijn goed voor ons, ze helpen ons beter te worden.'

Jan Vertonghen, die als linksback acteerde, waarschuwde Oranje voor de beweeglijkheid van de Colombianen. 'Een heel goed team. We hadden moeite met de lopende mensen. Het was allemaal heel onvoorspelbaar. Vooral centraal op het middenveld en hun aanvalslinie is van wereldklasse', meent de verdediger van Tottenham Hotspur, die het ook dinsdag tegen Japan zal moeten doen zonder zijn geblesseerde clubgenoot Nacer Chadli. Hij ontbreekt, net als tegen Colombia, tegen de komende tegenstander van Oranje vanwege een dijbeenblessure.