Wilmots positief ondanks verlies: 'We zijn een topploeg'

De Belgische bondscoach Marc Wilmots verbindt geen negatieve conclusies aan de oefennederlaag tegen Colombia (2-0) van donderdagavond. Volgens de keuzeheer verdiende zijn formatie het niet om te verliezen.

Vooral over de eerste helft van België was Wilmots bijzonder tevreden. 'We hebben drie kansen afgedwongen in de eerste helft en niets weggegeven. Van Colombia heb ik niets gezien in de eerste helft', liet de coach optekenen door Sporza.

Volgens Wilmots heeft België voor rust aangetoond dat het zich met de beste landen ter wereld kan meten: 'We hebben aangetoond dat we een topploeg zijn.' Dat Colombia na rust twee keer scoorde (via Radamel Falcao en Victor Ibarbo) is geen halszaak, meent de bondscoach: 'Het waren kleine foutjes die het verschil maakten. Het is niet dat Colombia scoorde dankzij een goede actie, wij hebben het weggegeven.'

Voor België was de nederlaag tegen Colombia, dat door Wilmots gezien wordt als serieuze kanshebber voor de winst van het WK, de eerste verliespartij van 2013. 'Ik merkte in de kleedkamer dat we niet gewend zijn te verliezen, maar als we iets efficiënter waren geweest, hadden we gelijkgespeeld', aldus Wilmots, die het dinsdag met België opneemt tegen Japan.

Overigens liet Wilmots nog wel weten dat het experiment aangaande zijn droomduo - Romelu Lukaku en Christian Benteke - niet langer een optie was. Voor het eerst stelde hij de twee samen op. 'Voilà. Ik ben blij dat jullie het ook hebben gezien. Ik wilde het proberen, maar zag al snel dat het niets ging worden. Daarom wisselde ik Benteke', liet Wilmots weten dat het ook bij één keer blijft.