Volop doelpunten in Helmond, brilstand in Almere

Door te winnen bij Helmond Sport staat FC Volendam weer vierde in de Jupiler League. Almere City FC kwam thuis niet verder dan een punt tegen Achilles '29.

Helmond Sport – FC Volendam 3-4
Een doelpunt van Oumar Diouck bracht de thuisploeg binnen tien minuten nog wel aan de leiding, maar tien minuten later stonden de Volendammers alweer voor: Henk Veerman en Kevin Gomez-Nieto (eigen goal) passeerden doelman Wouter van der Steen. Helmond Sport-captain Charles Kazlauskas (rechts de op de foto, in duel met Kevin Brands) zorgde voor een 2-2 ruststand.

Zo spectaculair als de eerste helft leek het na rust lange tijd niet te worden, Ludcinio Marengo dacht met zijn 2-3 vlak na rust de matchwinner te worden. Door late goals van Kevin van Kippersluis (2-4) en Gomez-Nieto (dit keer in het juiste doel, 3-4) werd het uiteindelijk toch een behoorlijk doelpuntrijke avond.

Almere City FC – Achilles '29 0-0
Door met 0-1 te winnen bij Jong PSV liet de thuisploeg zich vorige week kronen tot winnaar van de tweede periode. Tegen Achilles '29 leek de ploeg van Fred Grim het feest nog wat in de benen te hebben: in een tamelijk gezapige wedstrijd kwam Almere City – net als de tegenstander – niet tot scoren.