Pastoor per 1 januari nieuwe trainer Sparta Rotterdam

Reacties

Alex Pastoor is de nieuwe trainer van Sparta Rotterdam. De 48-jarige coach heeft een contract tot medio 2016 getekend bij de Kasteelclub, waar hij de opvolger is van de ontslagen Gert Kruys.

Pastoor per 1 januari nieuwe trainer Sparta Rotterdam

Pastoor begint op 1 januari aan zijn klus in Rotterdam. Tot die tijd blijven interim-trainers Peter van den Berg en John de Wolf de honneurs waarnemen. Zij hebben sinds eind november de leiding over de Sparta-selectie: toen werd Gert Kruys wegens tegenvallende resultaten op straat gezet.

Pastoor was in het verleden als speler actief voor onder meer FC Volendam en SC Heerenveen en trainer bij Exelsior, NEC en Slavia Praag. Bij AZ was hij tot voor kort onderdeel van een trainerssoap. In Alkmaar was hij aanvankelijk assistent van Marco van Basten. Laatstgenoemde wilde een stap terugdoen, maar door een conflict kwam het niet van een de wisseling van de wacht (Pastoor zou hoofdcoach worden en Van Basten assistent). Inmiddels is Van Basten de assistent van John van den Brom in Alkmaar.

Pastoor ziet bij Sparta, de nummer zeven van de Jupiler League, een uitdaging. 'Ik vind het prettig om weer in Rotterdam aan de slag te gaan. Sparta is een mooie en traditionele club. Ik heb diverse goede gesprekken gevoerd met bestuursleden, onder wie uiteraard Leo Beenhakker en ook met Dolf Roks. Daaruit spreekt ambitie om met de club hogerop te komen.'

Leo Beenhakker, bestuurslid technische zaken,  is blij met de aanstelling van Pastoor. 'Alex zal per 1 januari starten bij Sparta Rotterdam. Dat betekent dat de wedstrijd van komend weekeinde, zoals afgesproken, nog gecoacht zal worden door Peter van den Berg en John de Wolf. Daarna begint de winterstop. Dat is het moment om met iedereen, zoals overigens ook was voorzien, om de tafel te gaan zitten en samen te bespreken wat de koers wordt na de feestdagen.'

Trainerskerkhof
Aan Pastoor de taak om een einde te maken aan het imago van 'trainerskerkhof' dat Sparta de laatste jaren kreeg. De kersverse trainer is al de negentiende sinds 2000. Aan hem de taak de eeuwige wens terug te keren in de Eredivisie en de daarbij horende emoties te kanaliseren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.