Van den Brom leidt dinsdag eerste training als AZ-coach

Reacties

John van den Brom staat dinsdag om 16.00 uur voor het eerst op het trainingsveld bij AZ. Tweeënhalf uur eerder presenteert de Alkmaarse club de 47-jarige Amersfoorter als nieuwe hoofdtrainer. Aanstaande zondag kan Van den Brom zijn debuut maken tegen FC Twente.

Van den Brom leidt dinsdag eerste training als AZ-coach

AZ maakte vrijdagavond al bekend dat er een mondeling akkoord is met Van den Brom, die tot de zomer van 2016 onder contract zal staan in het AFAS Stadion. Die verbintenis is nog altijd niet ondertekend. Dat moet maandagavond gebeuren na het afronden van de laatste formaliteiten.

Daarmee zet AZ definitief een punt achter de roerige periode van de laatste weken, waarin Marco van Basten bekend maakte verder te gaan als assistent-trainer. Alex Pastoor moest de oud-international aanvankelijk opvolgen, maar werd de deur gewezen wegens een integriteitskwestie.

Het gevolg was dat Dennis Haar de afgelopen week tegen PEC Zwolle (1-0), EVV (1-0) en ADO Den Haag (3-2) de honneurs waarnam, met Van Basten naast hem op de bank als assistent. Het duo leidt maandag ook de twee trainingen van AZ. Normaal gesproken is maandag de vrije dag van de Alkmaarse ploeg, maar die is verzet naar donderdag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.