AZ heeft in Van den Brom zijn nieuwe trainer

Reacties

AZ heeft in John van den Brom een nieuwe hoofdtrainer gevonden. De voormalige coach van onder meer Vitesse en Anderlecht is vanaf maandag de eindverantwoordelijke in Alkmaar.

AZ heeft in Van den Brom zijn nieuwe trainer

Vrijdagavond bereikten AZ en Van den Brom een mondeling akkoord. De laatste details worden in de komende dagen ingevuld. De 47-jarige oefenmeester tekent een contract tot de zomer van 2016.

Daarmee lijkt de rust in het AFAS Stadion voorlopig wedergekeerd. Na twee knotsgekke weken waarin de club drie verschillende hoofdtrainers had is met de komst van Van den Brom eindelijk duidelijkheid gekomen voor de spelersgroep.

Vorige week deed Marco van Basten een stapje terug, terwijl de beoogde opvolger Alex Pastoor er niet uitkwam met AZ. De clubleiding van AZ hoopte snel de nieuwe hoofdtrainer te kunnen presenteren, maar gaf tot die tijd het vertrouwen aan Dennis Haar met Van Basten als diens assistent.

Zowel Haar als Van Basten ondersteunt nieuwkomer Van den Brom, die voor zijn zesde klus als hoofdtrainer staat. De tweevoudig Oranje-international begon zijn loopbaan bij de amateurs van Bennekom en was daarna de eindverantwoordelijke bij achtereenvolgens AGOVV, ADO Den Haag, Vitesse en Anderlecht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.