Volgend hoogtepunt voor Piroe in superseizoen waarin hij ook zichzelf verrast

Reacties

Joël Piroe beleeft bij Swansea City een seizoen om nooit meer te vergeten. De van PSV overgekomen aanvaller heeft in het Championship al 22 keer gescoord en is daarmee uitgegroeid tot een publiekslieveling. De fans hebben hem nu gekozen tot Speler van het Jaar bij Swansea.

Volgend hoogtepunt voor Piroe in superseizoen waarin hij ook zichzelf verrast
© Pro Shots

Piroe (22) maakte in het seizoen 2016/17 zijn debuut in het betaaldvoetbal, bij Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie, en kende zijn beste jaar op de Nederlandse velden in 2018/19, toen hij elf keer scoorde namens de Eindhovense beloften. Piroe kreeg hierna van Sparta Rotterdam de kans om zich te tonen in de Eredivisie. Voor de Spangenaren kwam hij niet verder dan twee goals in achttien duels.

Piroe keerde terug naar PSV en mocht een paar keer meedoen bij het eerste elftal, maar merkte al snel dat een doorbraak er simpelweg niet in zat. De aanvaller vertrok afgelopen zomer naar Swansea en die stap is erg goed uitgepakt. In het Championship heeft Piroe zijn draai helemaal gevonden.

De Nederlander is een lichtpuntje in een verder toch weer teleurstellend seizoen voor Swansea, dat op de vijftiende plaats terug te vinden is. Aan die lage klassering heeft Piroe zoals uitgelegd weinig schuld: in 44 competitiewedstrijden was hij al goed voor 22 doelpunten. Op de topscorerslijst moet hij alleen Aleksandar Mitrovic van Fulham (43 goals) en Dominic Solanke van AFC Bournemouth (29 goals) voor zich dulden. Deze spitsen haalden met hun clubs al promotie naar de Premier League.

Voor Swansea zat een terugkeer naar de elite er geen moment in, al zien we Piroe na zijn droomseizoen in Wales komend seizoen mogelijk wél terug in de Premier League. De aanvaller heeft zich in de kijker gespeeld bij onder meer Leicester City. 'Hij bezit de kwaliteiten van een topspits', sprak Swansea-manager Russel Martin eerder dit seizoen al eens over Piroe.

De supporters van Swansea hopen maar dat er geen bevredigend bod binnenkomt voor Piroe, die nog een contract voor twee seizoenen heeft in het Liberty Stadium. De fans hebben de aanvaller in de armen gesloten en hem met de eretitel Speler van het Jaar bij Swansea een volgend hoogtepunt in dit seizoen geschonken. 'Dit is een mooie manier om het seizoen af te sluiten', zegt Piroe op de clubwebsite. 'Ik ben er heel trots op en er heel blij mee.'

Piroe vertelt dat hij even de tijd nodig had om zich aan te passen aan een nieuw team, een nieuw land en een nieuwe competitie. 'Ik denk dat ik wel kan zeggen dat ik alle verwachtingen die ik zelf had heb overtroffen. Ik heb een paar geweldige momenten gekend, die ik altijd met me zal meedragen. Maar ik kijk ook vooruit. Komend seizoen wil ik gewoon verdergaan met waar ik nu mee bezig ben.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.