Vlemmings: 'Ik weet zeker dat hij deze stap nu al aankan'

Leon Vlemmings is zeer tevreden met de aanstelling van Jon Dahl Tomasson bij Roda JC Kerkrade. De technisch directeur van de Limburgers is ervan overtuigd dat de Deense oefenmeester de club uit de gevarenzone kan loodsen.

Vlemmings: 'Ik weet zeker dat hij deze stap nu al aankan'

Vlemmings kent Tomasson goed aangezien hij in het verleden als trainer van Excelsior samenwerkte met de Deen, die destijds zijn rechterhand was in Rotterdam. 'Ik weet wat Jon Dahl in zijn mars heeft. Ik ben ervan overtuigd dat hij deze stap nu al aankan', aldus Vlemmings tegenover Voetbal International.  

'Vorige week zijn we met Jon Dahl in gesprek gegaan. Dat verliep voorspoedig. Jon Dahl reageerde meteen enthousiast', blikt de technisch directeur terug. 'Hij past bij deze club en is een absolute winnaar. Dat was hij als speler en als trainer is hij dat nog steeds.'

Tomasson stond net als Ernest Faber (assistent-trainer PSV) op de shortlist van de club uit Kerkrade. Faber liet echter weten dat hij geen geen interesse had om de ontslagen Ruud Brood op te volgen. Overigens was Faber een van de trainers op de lijst en niet per definitie de eerste keuze van Vlemmings.

Vlemmings is ervan overtuigd dat Tomasson Roda JC uit de gevarenzone gaat loodsen. 'Hij gaat ons verder helpen.Wij hebben een goed voetballende selectie, dat hebben ze dit seizoen vaak genoeg bewezen. Alleen laten we achterin te veel steken vallen en daar gaat Tomasson nu mee aan de slag', besluit Vlemmings.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen