Vlaar eindelijk fit: 'Het is frustrerend genoeg geweest'

Reacties

Ron Vlaar kijkt na een lange periode van blessureleed uit naar het slot van het seizoen. Aston Villa vecht tegen degradatie, maar strijdt ook nog om een finaleplaats in het toernooi om de FA Cup.

Vlaar eindelijk fit: 'Het is frustrerend genoeg geweest'

'Het gaat nu goed; ik ben honderd procent fit. Ik wil niet eens weten hoe lang ik ernaast heb gestaan, het is frustrerend genoeg geweest', aldus Vlaar op de website van zijn management. De verdediger kwam dit seizoen, mede door een kuitblessure, pas zestien officiële duels in actie voor de club uit Birmingham.

Aston Villa staat zondag in de halve finale van het toernooi om de FA Cup. Op Wembley nemen The Villans het op tegen Liverpool. 'Dit toernooi is natuurlijk heel groot en leeft enorm. Iedereen heeft het erover', zegt de Oranje-international. 'Je wilt altijd een ronde verder komen, in dit geval is dat zelfs de finale. Maar de eerste prioriteit is dat we ons veilig spelen in de competitie.'

Aston Villa won afgelopen zaterdag het Premier League-duel bij Tottenham Hotspur (1-0). Vlaar maakte net als tegen Queens Park Rangers (3-3) de wedstrijd vol, opnieuw met resultaat. De terugkeer van de verdediger in de beslissende fase van de competitie is goed nieuws voor manager Tim Sherwood. The Villians staan momenteel op de zestiende plaats. De kans dat Vlaar ook volgend seizoen op Villa Park actief is lijkt echter klein. Het contract van de dertigjarige Nederlander loopt na deze zomer af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.