Villa blijft dankzij Benteke boven QPR en degradatiestreep

Christian Benteke heeft Aston Villa behoed voor een smadelijke nederlaag op eigen veld tegen Queens Park Rangers (3-3). De Belgische spits nam alledrie de doelpunten voor zijn rekening.

Het verschil tussen beide ploegen was voor de wedstrijd drie punten en QPR verkeerde in de wetenschap dat een overwinning voldoende zou zijn op de opponent uit Birmingham op de ranglijst te passeren. De bezoekers kwamen in de zevende minuut ook op voorsprong via Matthew Phillips, die een hoofdrol vertolkte bij de Londense club.

Benteke zorgde er echter hoogstpersoonlijk voor dat Villa de achterstand nog voor rust had omgebogen in een voorsprong, maar ook QPR toonde veerkracht. Nadat Clint Hill in de 55ste minuut uit een hoekschop van Phillips had binnengekopt, schoot Charlie Austin - eveneens op aangeven van Phillips - twaalf minuten voor tijd 2-3 binnen.

Maar Benteke voorkwam dat Villa onder de degradatiestreep terecht kwam. In de 83ste minuut bepaalde hij de eindstand met een schitterende vrije trap op 3-3. Het verschil blijft daardoor drie punten. Aston Villa heeft net als Sunderland, dat een beter doelsaldo heeft, 29 punten. Hull City is met 28 punten zeventiende, terwijl Queens Park Rangers 26 punten heeft.

Goed nieuws voor Villa was verder dat Ron Vlaar voor het eerst sinds 21 februari weer in actie kwam na een kuitblessure. Ook Leandro Bacuna begon in de basis, maar werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald. Leroy Fer ontbrak bij de bezoekers vanwege een knieblessure.