Leandro Bacuna was zaterdagmiddag goud waard voor Aston Villa. Op bezoek bij Tottenham Hotspur fungeerde hij als de aangever bij de winnende treffer van Christian Benteke, die Michel Vorm met een knappe kopbal passeerde.

Tottenham Hotspur - Aston Villa 0-1
Sinds manager Tim Sherwood aan het roer is bij Aston Villa (Valentijnsdag 2015), heeft de Premier League een Belgische topschutter. Want Benteke, midweeks al driemaal trefzeker, liet zich ook zaterdag weer eens gelden.

De goal had een Nederlands tintje, want het was Bacuna met de scherpe voorzet vanaf rechts. Benteke sloeg de bal daarna met zijn hoofd via de binnenkant van de paal achter Vorm. Tottenham drong aan, maar kon ook met een man meer (tweemaal geel Carlos Sanchez) geen gaatje vinden.

De overwinning van Aston Villa, met Ron Vlaar in de basis, is ook goed nieuws voor Ronald Koeman, want Southampton is nu in de stand Tottenham Hotspur voorbij waardoor Europees voetbal weer lonkt. Villa staat zes punten boven de rode streep.

West Bromwich Albion - Leicester City 2-3
Leicester City heeft zijn laatste strohalm gegrepen. In de slotfase bogen The Foxes een achterstand om in een zege, waardoor de nummer laatst aansluiting heeft bij de ploegen daarboven.

Bij de 1-0 van Darren Fletcher bleek nog maar eens de waarde van doellijntechnologie, want uit videobeelden was te zien dat zijn inzet de lijn was gepasseerd. Voormalig Engels international David Nugent maakte gelijk, waarna Graig Gardner West Brom vrijwel meteen weer aan de leiding bracht.

Tot tien minuten voor tijd hield de voorsprong voor de thuisclub stand, toen een alles-of-niets-offensief door goals van Robert Huth en Jamie Vardy drie heel belangrijke punten opleverden. West Bromwich bivakkeert door de nederlaag nog redelijk veilig onderin de middenmoot.

West Ham United - Stoke City 1-1
Al na zeven minuten kende deze wedstrijd zijn hoogtepunt, toen Aaron Cresswell schitterend voor 1-0 tekende. De linkspoot stuurde een vrije trap tegendraads de bovenhoek in. Erik Pieters kwam na rust binnen de lijnen en pakte nog een gele kaart. Toch waren zijn inspanningen niet helemaal voor niets, want Marko Arnautovic maakte in de 95ste minuut de gelijkmaker. Beide ploegen delen door dit gelijkspel met 43 punten de negende plek in de Premier League.