Benteke: 'Hattrick is leuk, maar we hebben slechts één punt'

Reacties

Christian Benteke was dinsdagavond opnieuw de grote man op Villa Park, maar ondanks zijn hattrick hield de aanvaller van Aston Villa een gemengd gevoel over aan het competitieduel met Queens Park Rangers (3-3).

Benteke: 'Hattrick is leuk, maar we hebben slechts één punt'

'Het is altijd leuk om een hattrick te maken, maar het is doodzonde dat het maar één punt heeft opgeleverd', aldus de Belg tegenover Sky Sports. Aston Villa strijdt nog altijd tegen degradatie, maar kan in deze cruciale fase van het seizoen wel beschikken over een spits in vorm. Benteke maakte namelijk zeven treffers in de laatste vijf wedstrijden.

Tegen West Bromwich Albion (2-1 winst) scoorde de Belg één keer, terwijl hij een week later de helft van de productie voor zijn rekening nam tegen Sunderland (4-0 winst). Ook tegen het Manchester United (3-1 nederlaag) van manager Louis van Gaal was de Rode Duivel trefzeker, maar leverde dat geen punt op. Daar zorgde Benteke dinsdagavond wel voor.

Benteke sleepte met zijn derde treffer van de avond alsnog een punt uit het vuur, maar volgens de spits had zijn ploeg toch recht op meer. 'We waren beter en verdienden drie punten. Maar zij scoren drie keer uit drie kansen', aldus Benteke. Aston Villa bezet na 32 speelronden de zestiende plaats met drie punten meer dan nummer achttien QPR. 'Het is een lastige situatie en ieder punt is cruciaal. We zullen tot het einde blijven strijden. Alleen zijn er in de Premier League geen makkelijke wedstrijden.'

Op Villa Park maakte de Nederlander Ron Vlaar zijn rentree bij de ploeg van manager Tim Sherwood. De dertigjarige verdediger kampte met een kuitblessure en kwam voor het eerst sinds 21 februari weer in actie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.