Vitesse verhuurt Pedersen met nieuw contract aan Barnsley

Vitesse verhuurt Marcus Pedersen voor de rest van het seizoen aan Barnsley. Opmerkelijk genoeg gebeurt dat juist op het moment dat de 23-jarige Noorse aanvaller op een voorstel van de Arnhemmers was ingegaan om zijn in 2014 aflopende contract met een jaar te verlengen.

Vitesse verhuurt Pedersen met nieuw contract aan Barnsley

Pedersen was tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo (3-1) en de verloren return in de derde voorronde van de Europa League tegen Petrolul Ploiesti (1-2) nog basisspeler, maar moest de laatste twee duels alweer genoegen nemen met een plaats op de bank. Mike Havenaar en Jonathan Reis staan in de pikorde van trainer Peter Bosz vooralsnog boven de drievoudig international.

Met de verhuur aan Barnsley lijken Pedersen en Vitesse vooruit te lopen op een definitief vertrek. Dat valt althans op te maken uit de woorden van technisch directeur Ted van Leeuwen, die de hoop uitspreekt de spits te kunnen verkopen. 'De verhuur aan Barnsley is goed voor de ontwikkeling van Markus en bovendien beschermen wij op deze manier de economische rechten van een speler die bij Vitesse onder contract staat.'

Marktwaarde
Een reserverol bij Vitesse zou de marktwaarde van Pedersen overduidelijk geen goed hebben gedaan. Maar als de Noor in het Championship laat zien te kunnen scoren, staan vervolgens de clubs vermoedelijk in de rij om hem volgend jaar in te lijven, waardoor Vitesse nog een transfersom vangt.

Zo denkt ook Van Leeuwen erover. 'Het Engelse spelsysteem lijkt beter bij hem te passen dan de speelstijl van Vitesse. Barnsley was zeer gemotiveerd om hem over te nemen en Markus is gemotiveerd om naar Barsnsley te gaan. En bovendien heeft Vitesse de mogelijkheid om Markus in de winter terug te halen of te verkopen.'  

De tijdelijke transfer van Pedersen naar Barnsley is alweer zijn derde sinds Vitesse hem in 2010 overnam van Strømsgodset IF. In 2012 kwam hij al op huurbasis uit voor Vålerengen IF, terwijl hij afgelopen seizoen in Denemarken speelde bij Odense BK. Voor Vitesse kwam Pedersen tot 27 competitieduels, waarin hij zes keer scoorde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen