Vitesse wil nog in elke linie een versterking presenteren

Vitesse zoekt naarstig naar opvolgers voor Wilfried Bony (naar Swansea City) en Marco van Ginkel (Chelsea), maar veel geld mag het niet kosten. Ondanks het feit dat de miljoenen deze zomer binnenstroomden aan transfergeld.

Vitesse wil nog in elke linie een versterking presenteren

'We hebben niks te besteden', zegt Ted van Leeuwen, nog even technisch directeur. 'Iedereen denkt dat wij bergen geld hebben liggen. Mijn mailbox stroomt over met veelal dure spelers die worden aangeboden. Alleen kunnen wij echt niet zomaar even acht miljoen euro neerleggen voor een speler. Ook door de opzet van het Financial Fairplay Systeem kunnen wij onmogelijk met geld gaan smijten.'

Tegenover het vertrek van Bony en Van Ginkel, samen vorig seizoen goed voor veertig goals, staat tot op heden alleen de komst van de transfervrije Kelvin Leerdam en Marco Vejinovic. Volgens Van Leeuwen (foto) zal Vitesse het vooral zoeken in transfervrije spelers. 'We moeten er spelers bij hebben. Vorig jaar hadden we een te krappe selectie. We willen er dan ook in elke linie nog een speler bij.'

Vitesse hoopt ook nog op versterking van partner Chelsea. Eerder kwamen Gaël Kakuta en Patrick van Aanholt al uit Engeland. Nathan Aké werd gelinkt, maar van een verhuur is volgens Aké’s zaakwaarnemer voorlopig geen sprake.

Marcus Pedersen vertrekt mogelijk nog bij Vitesse. In Arnhem houden ze er rekening mee dat de Noor deze zomer nog vertrekt. Pedersen heeft nog een eenjarig contract en kan dus alleen nu nog geld opleveren. Van Leeuwen: 'Marcus zit in zijn laatste contractjaar en heeft een goed jeugd-EK gespeeld. Ik zou het gek vinden als er geen interesse zou zijn.' (Stef de Bont)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen