Gehavend Vitesse boekt eenvoudige winst op Heracles

Vitesse is de competitie ondanks de personele problemen goed van start gegaan. Heracles Almelo bleek uiteindelijk niet opgewassen tegen de Arnhemmers. In stadion Gelredome werd het 3-1.

Gehavend Vitesse boekt eenvoudige winst op Heracles

Trainer Peter Bosz kon tegen zijn voormalige werkgever geen beroep doen op de geschorste Marko Vejinovic en geblesseerden Gaël Kakuta, Davy Pröpper en Adnana Tighadouini, terwijl Mike Havenaar niet fit genoeg bleek om te starten. En daar bleef het niet bij. Tijdens de warming up raakte ook Jonathan Reis geblesseerd, waardoor Marcus Pedersen plaats nam in de spits.

En die keuze viel niet slecht uit. De Noor was actief, zorgde voor gevaar en tekende op fraaie wijze de 2-0 aan in eigen huis. De sluwe aanvaller kroop voor zijn directe tegenstander en rondde de voorzet van de Georgiër Valeri Qazaishvili knap af. Vlak daarvoor was Vitesse al op voorsprong gekomen door Kelvin Leerdam.

De verdediger, die deze zomer overkwam van Feyenoord, kreeg de bal op schitterende wijze aangespeeld door Theo Janssen en schoot de bal beheerst achter doelman Remko Pasveer. De middenvelder gaf een piekfijne steekbal op Leerdam, waarmee hij andermaal zijn klasse liet zien. Voor Janssen was het zijn 234ste wedstrijd in de Eredivisie in actie voor Vitesse.

RecordhouderDe Arnhemmer loste daarmee Theo Bos af als recordhouder in Gelredome met de meest gespeelde Eredivisiewedstrijden. De op het oog eenvoudige overwinning is een mooie opsteker voor Bosz, die komende donderdag moet aantreden in de return tegen Petrolul (eerste duel werd 1-1). Makkelijk was de ruime winstpartij echter niet.

Met name in de openingsfase kreeg Heracles drie opgelegde kansen via Bryan Linssen en Thomas Bruns, maar vond in doelman Piet Velthuizen een continue sta-in-de-weg. De 26-jarige sluitpost hield ook in de tweede helft zijn ploeg op de been met enkele goede reddingen.

Renato Ibarra nam in de slotfase de 3-0 voor zijn rekening. Even later leek invaller Havenaar de 4-0 op het bord te zetten, maar de lange aanvaller miste vanaf vier meter voor open doel.

Het slotakkoord was uiteindelijk voor de bezoekers, waar Matthew Amoah zijn debuut opluisterde met een treffer: 3-1. Door de overwinning van Vitesse op Heracles meldt de club zich in navolging van FC Groningen, Ajax, Heerenveen en PSV als vijfde ploeg die de eerste ronde wint. Later deze zondag kan PEC Zwolle of Feyenoord zich nog melden bij de kopgroep van speelronde één.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen