Vitesse en Heracles willen breken met zwakke reeksen

In de aanloop naar de eerste speelronde van het Eredivisieseizoen duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zondagmiddag staan Vitesse en Heracles Almelo tegenover elkaar in de Gelredome.

Vitesse en Heracles willen breken met zwakke reeksen

VITESSE - HERACLES ALMELO

Met het vertrek van Wilfried Bony (31 goals) naar Swansea City leverde Vitesse 45,59 procent van zijn treffers van vorig seizoen in.

Heracles won op 24 oktober 2009 (0-2) voor het eerst en het laatst een uitduel bij Vitesse. Zes keer won de thuisploeg en één keer was er geen winnaar.

De Arnhemmers maakten in de acht ontmoetingen zeventien goals. De Almeloërs slechts vier.

Mocht Theo Janssen scoren dan maakt de Vitesse-middenvelder zijn vijftigste treffer in de Eredivisie.

Vitesse-trainer Peter Bosz was vijf seizoenen lang – in twee verschillende perioden - technisch eindverantwoordelijk bij tegenstander Heracles.

De 34 duels van Heracles waren vorig seizoen goed voor 129 doelpunten in totaal (58 van Heracles en 71 van de tegenstander), een gemiddelde van 3,79 goals per duel.

Alleen de wedstrijden van PSV leverden gemiddeld meer doelpunten op dan die van Heracles: 4,29 goals per duel (146 goals, 103-43).

Vorig seizoen eindigde de ontmoeting tussen beide clubs in Arnhem in een 1-1 gelijkspel. De doelpuntenmakers van die wedstrijd - Wilfried Bony (Swansea City) en Ninos Gouriye (ADO Den Haag) - spelen inmiddels elders.

Vitesse verloor zijn laatste twee gespeelde wedstrijden in de Eredivisie.

Heracles verloor zijn laatste drie uitwedstrijden in de Eredivisie en kwam in die duels ook niet tot scoren.

Heracles hoopt te breken met een zwakke reeks uit de slotfase van het vorige seizoen. Van de laatste zeven competitieduels verloren de Almeloërs er vijf, tegen één gelijkspel en één zege.

Vitesse won maar één van zijn laatste vijf openingswedstrijden in de Eredivisie (W1, G2, V2). <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Willem van Beeren, Ramon Min & Jasper Steppé.


Bekijk hier al onze video's