Vitesse op derde plaats door zege in 'wedstrijd van Bos'

Vitesse heeft de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht met 2-0 gewonnen. Het duel zal voor altijd in één adem worden genoemd met het overlijden van Vitesse-icoon Theo Bos, die voorafgaand aan de confrontatie in Arnhem een indrukwekkend eerbetoon kreeg.

Vitesse op derde plaats door zege in 'wedstrijd van Bos'

Nadat de spelers van Vitesse en Utrecht in de vierde minuut kortstondig waren gestopt met voetballen om samen met het publiek te applaudisseren voor Bos (foto), kon de wedstrijd echt beginnen. In de eerste helft viel er echter weinig te genieten. Dat Vitesse toch op voorsprong kwam, was te danken aan de defensie van Utrecht.

Want nadat een ingooi zomaar voor de voeten van Renato Ibarra was beland, kon de rappe Ecuadoriaan ongehinderd de achterlijn halen en voorzetten. Vervolgens wist Mike Havenaar (foto onder) eenvoudig af te ronden, omdat Johan Mårtensson, terwijl hij tegen ploeggenoot Mark van der Maarel opbotste, de bal voor de voeten van de Japanner kopte. Utrecht-doelman Robbin Ruiter kon slechts hulpeloos toekijken. Ook in aanvallend opzicht was Utrecht tot weinig in staat, al veranderde dat in de tweede helft. Toch was alleen Mulenga met een kopbal op de buitenkant van de paal echt gevaarlijk. Vitesse liet na de pauze niet veel zien, maar bij de eerste de beste kans in de tweede helft was het opnieuw raak. Wilfried Bony kon na een steekpass van Ibarra alleen af op Ruiter en schoot beheerst binnen. De Ivoriaan droeg zijn 23ste competitiedoelpunt op aan Bos door een shirt met een beeltenis van de voormalige speler en trainer te tonen en met zijn vingers richting de hemel te wijzen.

Vlak na die treffer kreeg Edouard Duplan een grote kans op de aansluitingstreffer, maar de Fransman miste van dichtbij. Omdat doelman Piet Velthuizen in de slotfase een afstandsschot van Van der Maarel nog knap over zijn doel tikte, stevende Vitesse relatief eenvoudig af op de tweede opeenvolgende thuiszege, terwijl de fans de naam van Bos bleven scanderen.

Mede doordat Vitesse nu al acht thuiswedstrijden ongeslagen is, bezet het in ieder geval tot zondag de derde plaats in de Eredivisie. Nummer twee Ajax heeft evenveel punten, maar speelt zaterdag tegen FC Twente. Feyenoord heeft nu nog twee punten minder dan Vitesse, maar kan met een overwinning op NEC de ploeg van trainer Fred Rutten weer passeren. Utrecht blijft zesde na de 21ste nederlaag in Arnhem in de Eredivisiehistorie.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen