Vitesse naar twaalfde plaats na winst op Groningen

Dankzij zijn tweede overwinning op rij is Vitesse opgeklommen naar de twaalfde plaats in de Eredivisie. FC Groningen werd in Arnhem met 3-0 geklopt, waardoor Vitesse bijna veilig is.

Nadat de ploeg van trainer Theo Bos vorige week al met 2-1 had gewonnen van Willem II wist Vitesse opnieuw drie punten in eigen huis te houden. Beide ploegen hielden elkaar driekwart van de wedstrijd in evenwicht, maar toen Claudemir in de 67ste minuut de score opende leek het verzet bij Groningen gebroken. De bezoekers probeerden het nog wel, maar zagen Vitesse daarvan profiteren.

Santi Kolk maakte in de 79ste minuut van afstand 2-0 en Alexander Büttner bepaalde de eindstand in blessuretijd op 3-0. Het doelpunt van de middenvelder was het mooiste van de avond. Büttner veroverde de bal op de rand van het strafschopgebied en passeerde de uitgekomen Groningen-doelman Brian van Loo met een fraaie lob.

Vitesse heeft nu dertig punten uit dertig wedstrijden, waardoor de club NEC en VVV-Venlo passeert op de ranglijst. FC Groningen blijft achtste staan met 42 punten uit dertig duels.