Vitesse moet hand op de knip houden in transferperiode

Reacties

Ondanks de magere resultaten in de eerste helft van de competitie, kan Vitesse in de winterse transferperiode niet op zoek naar versterkingen.

Vitesse moet hand op de knip houden in transferperiode

Volgens trainer Peter Bosz is daarvoor geen geld beschikbaar, mede door de strenge regels van de Financial Fair Play. Pas als er spelers vertrekken, ziet de Apeldoorner mogelijkheden zich te roeren op de transfermarkt.

'Iedereen kent de situatie van onze club', vertelt Bosz aan Voetbal International. 'Helaas wordt die nog weleens uit het oog verloren. In de afgelopen twee jaar zijn er vooral spelers vertrokken. Bijvoorbeeld Wilfried Bony, Marco van Ginkel en Tomás Kalas, die terugkeerde naar Chelsea. Er is een aantal goede voetballers voor teruggekomen, maar dan zonder te investeren.'

'De club kan niks doen', verduidelijkt hij nog eens. 'Als er niemand vertrekt, dan komt er ook niks. Daar stel ik me op in. Dat is overigens geen enkel probleem, dat wist ik toen ik hier tekende.'

Etalage
Opvallend is wel dat de Arnhemse scouting op volle toeren draait. Janus van Gelder zat onlangs op de tribune bij Lierse SK tegen Lokeren en Theo Janssen bekeek de twintigjarige spits Vincent Janssen – geen familie – van Almere City FC. De scouts hebben inmiddels een aardig schaduwelftal in kaart, maar ook zij weten dat de financiële middelen beperkt zijn. Of er daadwerkelijk spelers Gelredome gaan verlaten, is nog onduidelijk. Marko Vejinovic (foto) en Davy Pröpper staan in de etalage, tweede aanvoerder Jan-Arie van der Heijden, Eloy Room en Dan Mori beschikken over een aflopend contract en lopen vooralsnog komende zomer gratis de deur uit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.