Pröpper: 'Waarschijnlijk is dit mijn laatste jaar bij Vitesse'

Reacties

Vitesse moet serieus rekeninghouden met een vertrek van publiekslieveling Davy Pröpper. De clubjongen verlengde ondanks zijn aflopende verbintenis tot medio 2017, maar aast op een zomers vertrek.

Pröpper: 'Waarschijnlijk is dit mijn laatste jaar bij Vitesse'

'Ik heb mijn eigen plannen', vertelt hij aan Voetbal International. 'Mits alles goed gaat en ik ook in de zomer nog het gevoel heb dat ik er klaar voor ben, dan is dit mijn laatste jaar bij Vitesse. Zo eerlijk moet ik zijn, al heb ik voor twee jaar getekend Natuurlijk moet je een voorbehoud maken. Je weet niet hoe het loopt. Ik ben hier al eens eerder op de bank terechtgekomen. Dat heb ik ook zeker in mijn achterhoofd. Al is mijn wens om het een stapje hogerop te proberen groot.'

Vitesse maakte afgelopen zondag bekend een nettoverlies van 4,5 miljoen euro te hebben geleden over het boekjaar 2013/14. Een schijntje ten opzichte van de 24,5 miljoen euro van een jaar eerder, al worden enorme tekorten gemaskeerd door transfers van Wilfried Bony en Marco van Ginkel.

De cijfers maken eens te meer duidelijk dat Vitesse de komende jaren een extra jasje moet uitdoen. Zo zal er verder gesneden moeten worden in de spelersgroep. Salarissen gaan omlaag en de club moet opnieuw spelers verkopen. De eventuele verkoop van Pröpper is daarbij een van de reële scenario's. Vitesse meent ondanks het geleden verlies wel binnen de regels van het Financial Fair Play te blijven.

Lees komende woensdag in de nieuwe VI een uitgebreide reportage over Vitesse.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.