Vitesse moet Annan mogelijk in 2012 al maand missen

Vitesse heeft maandagavond ook persoonlijke overeenstemming bereikt met Anthony Annan (25). De Ghanese international wordt voor dit seizoen gehuurd van Schalke 04. De Arnhemmers wisten tevens een optie tot koop te bedingen.

Vitesse moet Annan mogelijk in 2012 al maand missen

De clubs bereikten maandag onderling al eerder overeenstemming over de verhuurperiode. De 44-voudig international stond pas een half jaar onder contract in Gelsenkirchen, waar ook de Nederlander Klaas-Jan Huntelaar deel uitmaakt van de selectie. Annan werd destijds binnengehaald door toenmalig trainer Felix Magath. Met de komst van coach Ralf Rangnick vertroebelde voor de Ghanees direct het uitzicht op een basisplaats.

Voor Annan, die namens Ghana actief was op het WK van 2010, gloort begin 2012 deelname aan een groot internationaal toernooi. Ghana vecht met Soedan in de kwalificatiepoule, beide landen gaan aan kop met tien punten uit vier duels, om een rechtstreeks ticket voor de Afrika Cup. Dat toernooi heeft tussen 21 januari en 12 februari volgend jaar plaats in Gabon en Equatoriaal Guinea.

Annan is niet de enige Afrikaan in de selectie van Vitesse. Spits Wilfried Bony, met drie treffers in drie duels de grote man tot nu toe bij de Arnhemmres, is met Ivoorkust al zeker van deelname aan het toernooi. Zodoende is de kans groot dat trainer John van den Brom begin volgend jaar ruim een maand geen beroep op het tweetal kan doen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen