Kalou, Drogba en Touré met Ivoorkust naar Amsterdam

De nationale ploeg van Ivoorkust slaat nog deze maand zijn tenten op in Amsterdam. Bondscoach Francois Zahoui wil met het oog op de African Cup of Nations van 2012, het equivalent van het Europees Kampioenschap, de puntjes op de i zetten.

Kalou, Drogba en Touré met Ivoorkust naar Amsterdam

De oefeninterland van vorige week, een 4-3 zege op Israël, bezorgde Zahoui de nodige kopzorgen. Met name de allesbehalve ingespeeld ogende defensie was reden tot zorg. De Ivoriaanse voetbalbond benadrukt daarom dat het trainingskamp met het oog op het eindtoernooi in 2012 is ingelast en niet om de ploeg voor te bereiden op de laatste twee kwalificatieduels.

Ivoorkust heeft zich namelijk al geplaatst voor het toernooi, dat volgend jaar plaats heeft in Gabon en Equatoriaal-Guinea. De laatste twee kwalificatieduels tegen Rwanda (3 september) en Burundi (7 oktober) kunnen daar geen verandering meer in brengen. Na vier duels staat Ivoorkust met twaalf punten soeverein bovenaan, terwijl Burundi en Benin volgen op gepaste afstand met acht punten verschil.

Tot het keurkorps van Ivoorkust behoren diverse sterren die actief zijn op de Europese velden. Didier Drogba (Chelsea), Salomon Kalou (Chelsea) en de gebroeders Yaya en Kolo Touré (Manchester City). Evenwel is nog niet duidelijk of deze spelers allemaal een uitnodiging om naar Amsterdam te komen, zullen krijgen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's