Vidal: 'Omstandigheden maken dit tot een droomwedstrijd'

Reacties

Het was lang onzeker óf en wanneer Arturo Vidal zijn opwachting kon maken op het WK, maar in het eerste groepsduel kon hij al spelen voor Chili. Woensdag speelt hij met zijn land tegen Spanje. 'Dit zijn de grote wedstrijden in je loopbaan.'

Vidal: 'Omstandigheden maken dit tot een droomwedstrijd'

De knieblessure van de Juventus-middenvelder hield Chili lange tijd in zijn greep, maar daar heeft Vidal nu geen last meer van. 'Ik ben blij dat ik er zo vlug van hersteld ben, ik dacht dat het veel zwaarder zou zijn', zegt hij over zijn snelle revalidatie. In mei onderging hij nog een kijkoperatie aan een knie.

Het weerhield hem er niet van om tegen Australië (3-1 winst) een uur mee te spelen. De verwachting is dat hij tegen Spanje (woensdag) en Nederland (maandag) langer mee kan doen. 'Ik wil in die pittige duels laten zien hoe goed ik me voel.' Want dat de wedstrijd tegen La Furia Roja en Oranje pittig worden, dat beseft Vidal zich goed.

'Dit zijn de grote duels in je loopbaan, een beetje zoals we die met Juventus voor de Champions League speelden tegen Bayern München.' Het zal dan ook een bijzonder duel worden, denkt Vidal. 'De omstandigheden maken dit tot een droomwedstrijd', doelt hij op het feit dat Chili in het legendarische Maracanã speelt tegen de regerend wereldkampioen. 'Het is sowieso spannend, want als we doorgaan naar de volgende ronde zal iedereen over ons praten.'

Omdat Chili de eerste wedstrijd dus won van Australië en Spanje met 5-1 verloor van Nederland, kunnen zowel Vidal en co als Oranje zich woensdagavond plaatsen voor de achtste finale, mits ze allebei winnen, daarmee Spanje met lege handen achterlatend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.