Chili kan tegen Australië al beschikken over Vidal

Reacties

Het was een race tegen de klok voor Arturo Vidal, maar de middenvelder kan vrijdag in actie komen als Chili het in Groep B van het WK opneemt tegen Australië. Lang waren er twijfels over zijn meespelen.

Chili kan tegen Australië al beschikken over Vidal

Samen met Alexis Sánchez is Vidal de absolute ster bij Chili, dat net als Nederland en Spanje deel uitmaakt van Groep B. De speler van Juventus onderging echter begin mei een kijkoperatie aan een knie, maar de verwachting was dat hij tijdig hersteld zou zijn voor de start van het WK.

Op 5 juni speelde Vidal een klein kwartier mee tijdens de 2-0 oefenzege op Noord-Ierland, maar daarna stond hij een week aan de kant. Bondscoach Jorge Sampaoli kan tegen Australië al over de middenvelder beschikken. 'Het was een lastige blessure, maar hij is fit. Nu moet ik beslissen of Arturo zal beginnen of niet.'

De kans is echter groot dat Sampaoli besluit om Vidal tegen Australië nog aan de kant te houden. Woensdag 18 juni treedt Chili aan tegen Spanje, terwijl op maandag 23 juni Nederland de tegenstander is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.