Oranje aast op revanche, Australië ontmoet Chili

Reacties

Het is vrijdag 13 juni. Wat staat er vandaag allemaal op het programma tijdens het WK in Brazilië? Alles wordt dagelijks op een rij gezet door Voetbal International.

Oranje aast op revanche, Australië ontmoet Chili

Mexico - Kameroen
Een dag na de 3-1 zege van Brazilië op Kroatië komen ook Mexico en Kameroen in actie in Groep A. Onder leiding van scheidsrechter Wilmar Roldan azen beide teams in Natal op hun eerste punten dit WK (aftrap 18.00 uur). Aan de kant van de Mexicanen begint Javier Hernández waarschijnlijk op de bank, aangezien bondscoach Miguel Herrera lijkt te kiezen voor Oribe Peralta en Giovani dos Santos voorin. Bij Kameroen is Samuel Eto'o de blikvanger. Tijdens de laatste vier doelpunten van de Afrikanen op een WK was de spits van Chelsea betrokken: hij scoorde drie keer en gaf één assist.

Spanje - Nederland
Om 21.00 uur start de kraker tussen Spanje en Nederland, de herhaling van de WK-finale vier jaar geleden. Wat betreft Oranje zijn de verwachtingen dit keer iets minder hooggespannen, terwijl wereldkampioen Spanje opnieuw tot de favorieten behoort. Bondscoach Louis van Gaal maakte donderdag al bekend welke elf spelers zullen starten in Salvador en liet weten vol goede moed te zijn. 'Aan het vertrouwen ligt het niet. En het ligt ook niet aan de inzet en de beleving, die zal goed zijn. Het gaat nu om de uitvoering, op het moment suprème.'

Zijn collega Vicente del Bosque geldt vrijdagavond als favoriet. De bondscoach van Spanje bestrijdt dat zijn elftal over te top is. 'Dit is geen verouderd elftal', liet hij donderdag weten tijdens de persconferentie. 'Het is een volwassen elftal, met een paar oudere en een paar jongere spelers.' Onduidelijk is nog hoe de basiself van Spanje eruit zal zien tegen Nederland.

Chili - Australië
De dag wordt afgesloten in Cuiaba, waar Chili en Australiè om 0.00 uur Nederlandse tijd aan hun eerste wedstrijd op het WK beginnen. Chili lijkt weer te kunnen beschikken over Arturo Vidal, die hersteld is van een knieblessure. Samen met Alexis Sánchez is de middenvelder van Juventus de absolute ster bij Chili, dat net als Nederland en Spanje deel uitmaakt van Groep B.

Australiè kan een belangrijke rol spelen in Groep B, al wordt de ploeg van bondscoach Ange Postecoglou door weinig mensen getipt als een van de achtste finalisten. In de tweede wedstrijd van Groep B zijn de Socceroos de tegenstander van het Nederlands elftal.

VI Oranje
Er zijn vrijdag twee uitzendingen van VI Oranje. De vroege editie begint om 19.50 uur en duurt tot 20.30 uur en wordt uitgezonden op RTL 7. De hoofduitzending is te zien op RTL 4 en loopt van 22.50 uur tot middernacht. Presentator Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp zijn de vaste tafelgasten in het Kurhaus te Scheveningen. Daarnaast schuiven er iedere uitzending tijdens de hoofduitzending een voetbalgast en iemand van buiten de voetballerij aan. Vrijdag zijn dit Theo Janssen en Frans Bauer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.