VI Opinie: wie is de beste doelman voor Oranje?

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Dit keer aandacht voor de tombola onder de lat van Oranje.

VI Opinie: wie is de beste doelman voor Oranje?

Bondscoach Louis van Gaal liet zich al eens ontvallen er ruim een half jaar voor het WK nog allesbehalve uit te zijn wie in Brazilië zijn eerste doelman zal zijn. Kanshebbers genoeg. Voor de oefenduels met Japan (zaterdag) en Colombia (dinsdag volgende week) behoren Jasper Cillessen, Tim Krul en de teruggekeerde Maarten Stekelenburg tot de opties onder de lat.

Krul was zondag op bezoek bij Tottenham Hotspur in bloedvorm. Naar eigen zeggen keepte hij zijn beste wedstrijd ooit en hielp hij Newcastle United aan een 1-0 zege. Cillessen verdrong bij Ajax Kenneth Vermeer uit de basis en staat inmiddels ook bij Oranje boven zijn Amsterdamse collega in de pikorde.

Stekelenburg keepte sinds medio oktober 2012 niet meer in Oranje, maar is na het nodige blessureleed weer terug bij het Nederlands elftal. Dat geldt niet voor Michel Vorm die nu geblesseerd afhaakte. Maar wie van deze vijf moet er gaan keepen op het WK? Of komt er nog een andere doelman in aanmerking?

Help de bondscoach en laat weten wie er in het Oranje-doel hoort. Log in met jouw VI Account en geef je mening.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.