Schier onpasseerbare Krul helpt Newcastle langs Spurs

Tim Krul heeft met enkele uitstekende reddingen zijn ploeg Newcastle United een zege bij Tottenham Hotspur bezorgd. De Nederlandse doelman verdedigde met succes de 1-0 voorsprong en dreef het dit seizoen zéér improductieve Tottenham Hotspur tot wanhoop.

Schier onpasseerbare Krul helpt Newcastle langs Spurs

Met Krul als basisspeler en Vurnon Anita na een uur als invaller nam Newcastle het op tegen Spurs, waar Christian Eriksen, Moussa Dembélé en Jan Vertonghen als voormalig Eredivisie-klanten in de basis startten. Al na dertien minuten kwam de thuisploeg op achterstand. Loïc Rémy omspeelde knap doelman Brad Friedel en rondde koelbloedig af.

De 42-jarige (!) Friedel verving onder de lat van Tottenham de Fransman Hugo Lloris, die extra rust kreeg. Dat was volgens de medische staf van de Londenaren nodig omdat hij nog moest herstellen van de botsing met Romelu Lukaku, tijdens het duel met Everton van vorige week. Een knie van de Belgische aanvaller raakte de sluitpost op het hoofd, waarna hij zelfs even buiten bewustzijn was maar wél de wedstrijd uitspeelde. Manager André Villas-Boas kreeg flinke kritiek omdat hij de Fransman niet wisselde, maar hield hem tegen Newcastle wel aan de kant. Lloris had zelf wel graag willen spelen.

Vanaf de tribune zag Lloris hoe Friedel dus al snel moest capituleren. Dat gold geenszins voor zijn collega aan de andere kant. Krul had telkens een antwoord op de inzetten van Tottenham. Enorme kansen voor Eriksen,  Jeremain Defoe en Vertonghen maakte hij onschadelijk. En waar dat niet lukte, werkte verdediger Mapou Yanga-Mbiwa de bal van de doellijn of kreeg hij hulp van het aluminium.

Omdat Krul zijn doel schoon hield, heeft Newcastle door de zwaarbevochten zege nu zeventien punten. Daarmee nadert de ploeg de subtop. Tottenham heeft drie punten meer. Bij de Spurs zijn vooral de doelcijfers opvallend. In tien duels scoorde de ploeg maar negen (!) keer en kreeg het zes tegengoals. Zodoende kwam er tevens een einde aan een serie van zes officiële duels zonder nederlaag.

Krul zal zich door zijn geweldige optreden met een goed gevoel melden bij Oranje voor de oefenduels met Japan en Colombia. De sluitpost maakt zijn rentree in het keurkorps van bondscoach Louis van Gaal na een tijd afwezig te zijn geweest in de selectie van de nationale ploeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen