Pardew heeft tip voor Van Gaal: 'Krul is de beste doelman'

Na zijn briljante optreden in het uitduel met Tottenham Hotspur krijgt doelman Tim Krul alle lof toegezwaaid van zijn manager Alan Pardew. De keeper van Newcastle United won met 1-0, omdat hij alle kansen van Tottenham Hotspur onschadelijk maakte.

'Onze doelman was inderdaad geweldig', vertelt Pardew kort na de wedstrijd. 'Of dit het beste optreden was dat ik ooit gezien heb? Nee, hoor. Tim heeft al vaker zo gekeept. Hij was briljant. Ik vind hem de beste Nederlandse doelman en een van de besten in de Premier League.'

'Door de nodige blessures miste hij in dit jaar weleens ritme, maar hij is nu in topvorm', gaat Pardew verder. 'Dat is goed voor ons en ook voor hem natuurlijk. Al met al vond ik ons vooral in de eerste helft goed. Na rust moesten we verdedigen met ons leven. Gelukkig hebben we gewonnen en kunnen we met twee thuisduels voor de boeg weer omhoog kijken.'

Pardew stipte nog wel het fletse optreden van Spurs voor rust aan. 'Dat komt natuurlijk omdat ze donderdag nog in de Europa League hebben gespeeld. Dat hadden wij vorig jaar ook. Ze oogden lethargisch, maar dat komt omdat ze te weinig rust hebben gehad. Mourinho zei het ook al, maar het kan eigenlijk niet: maar twee dagen echt rust.'