VI Opinie: uitschakeling Europa League is goed voor PSV

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Dit keer over de Europa League en de uitschakeling van PSV.  

VI Opinie: uitschakeling Europa League is goed voor PSV

De gifbeker moet kennelijk volledig leeg voor het honderdjarige PSV. De geplaagde ploeg van trainer Phillip Cocu is in de Eredivisie dolende en werd tot overmaat van ramp donderdagavond door een 0-1 thuisnederlaag tegen Chernomorets óók uitgeschakeld. Maar is dat wel een nadeel?

Ajax en AZ zijn na de winterstop de enige overgebleven Nederlandse ploegen die nog actief zijn op de Europese velden. Die Europese beslommeringen  zullen voor de Noord-Hollanders dus een extra belasting zijn in de jacht op de titel of een goede Eredivisie-klassering.

Andere beoogde titelkandidaten als Feyenoord, Vitesse, FC Twente én PSV ondervinden geen hinder meer van de Europa League. De vraag of het spelen van Europa League-voetbal nuttig is, hield de voorbije week ook de gemoederen bij PSV bezig.

Algemeen directeur Tiny Sanders stelde dat er beter getraind kon worden in plaats van wedstrijden spelen in het tweede Europese toernooi om beter te worden. Cocu ging daar voorafgaand aan het - naar later zou blijken - fatale duel van donderdagavond tegenin. Hij meent dat spelers juist beter worden van de opgedane ervaringen in de Europa League. Maar wie heeft er gelijk?

Praat mee over de volgende stelling(en).

1. Tiny Sanders heeft gelijk. Het is alleen maar goed voor PSV dat de ploeg na de winterstop niet meer uitkomt in de Europa League.

2. Ploegen als Feyenoord, FC Twente, Vitesse én PSV maken een grotere kans op het kampioenschap omdat zij zich volledig kunnen richten op de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.