'We geven wederom cadeautje weg, daar ben ik kwaad om'

Phillip Cocu baalt van de uitschakeling van PSV in de Europa League. De trainer zag zijn ploeg op eigen veld verliezen van Chernomorets Odessa (0-1), ook al kregen de Eindhovenaren voldoende kansen op een treffer.

'We geven wederom cadeautje weg, daar ben ik kwaad om'

'Vanuit ons spel creëren we een aantal geweldige kansen. Die mis je echter', reageerde Cocu na de wedstrijd. 'Aan de andere kant geven we wederom een cadeautje weg. Daar ben ik kwaad om, want dat mag nooit gebeuren. De harde werkelijkheid is dat we nu uit de beker liggen, Europees uitgeschakeld zijn en op een plek in de competitie staan waar we niet thuishoren.'

Cocu hoopt dat PSV zondag tijdens het uitduel met FC Utrecht de mogelijkheden beter afmaakt. 'De enige manier om deze negatieve reeks te doorbreken, is het benutten van de geweldige kansen die we krijgen. Ik vind niet dat we slecht spelen. Voor het doel moet het alleen beter.'

Een gelijkspel was tegen Chernomorets Odessa voldoende voor een plaats in de knock-outfase. PSV kan zich nu volledig richten op de Eredivisie, aangezien de Eindhovenaren eerder al door Roda JC Kerkrade werden uitgeschakeld in de strijd om de KNVB-beker.

In de competitie bezet PSV echter na zestien wedstrijden de teleurstellende tiende plaats met liefst dertien punten achterstand op koploper Vitesse. De laatste zeven competitiewedstrijden slaagden de Brabanders er niet in te winnen (vijf keer verlies, tweemaal gelijk).

Overigens gaf Cocu tevens aan te hopen op wellicht meer dan één versterking tijdens de winterstop. Vooral het gebrek aan scorend vermogen zou hij willen opkrikken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen