Zwalkend PSV steeds dichter bij historisch dieptepunt

PSV stapte donderdagavond in het Europa League-duel met Chernomorets Odessa (0-1) opnieuw als verliezer van het veld. Met de vierde nederlaag op rij in officiële wedstrijden nadert de club een ongekend historisch dieptepunt.

Zwalkend PSV steeds dichter bij historisch dieptepunt

Voorafgaand aan het duel met de Oekraïners verloor PSV ook al de Europa League-wedstrijd tegen het Bulgaarse Ludogorets (2-0) en de competitieduels met Feyenoord (3-1) en Vitesse (2-6). Het is voor de zesde keer in de profhistorie van PSV dat de club vier opeenvolgende officiële wedstrijden verliest. Voor het laatst gebeurde dat in november 2008 onder toenmalig trainer Huub Stevens.

Sinds 1954 overkwam het PSV slechts één keer dat een nóg langere reeks nederlagen werd geleden. Tussen 24 april en 15 mei 1966 verloren de Eindhovenaren vijf competitieve wedstrijden op rij: tegen DWS (1-3), Fortuna'54 (2-1), Sparta (2-4, beker), ADO (3-5) en GVAV (2-0).

Indien PSV komende zondag in De Galgenwaard ook de Eredivisiewedstrijd tegen FC Utrecht verliest, dan is een evenaring van dit negatieve clubrecord een feit. In de Eredivisie verloor de formatie van trainer Phillip Cocu zijn laatste twee duels en bleven de Brabanders al zeven wedstrijden op rij zonder winst (G2, V5).

Bekijk hier al onze video's