VI Opinie: moet Hiddink terug naar strijdplan Van Gaal?

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Dit keer over Oranje.

VI Opinie: moet Hiddink terug naar strijdplan Van Gaal?

Moet bondscoach Guus Hiddink ingrijpen na de pijnlijke nederlaag tegen de Verenigde Staten? Oranje had een riante 3-1 voorsprong, maar incasseerde door geschutter achterin een 3-4 nederlaag. Met name Jeffrey Bruma en Bruno Martins Indi kregen fikse kritiek na afloop.

Maar is Oranje überhaupt niet te kwetsbaar met vier verdedigers achterin? Louis van Gaal erkende vorig jaar in aanloop naar het WK het probleem van Oranje en paste zijn strijdplan aan door met vijf verdedigers te spelen. Met succes gezien de derde plaats tijdens het WK in Brazilië. Ook Hiddink hanteerde dit seizoen al eens het 5-3-2 systeem. In zijn geval zonder succes. Op bezoek bij Tsjechië verloor Oranje namelijk met 2-1.

De oefeninterland tegen de Verenigde Staten laat zien dat er nog werk aan de winkel is voor Hiddink en zijn staf, maar waar moeten ze voor kiezen? Gaat het puur om de invulling van de posities, of heeft Nederland onvoldoende kwaliteiten om met vier verdedigers te spelen? Maar misschien ligt het probleem niet zozeer achterin, maar juist in de linie daarvoor. Waar liggen de grootste problemen of waar liggen juist de grootste kansen? En wat is de juiste tactiek voor dit Oranje?

Log in met je VI-account en geef jouw mening over het Nederlands elftal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.