Hiddink vestigt hoop op De Vrij en Vlaar

Reacties

Bondscoach Guus Hiddink vestigt voor het EK-kwalificatieduel met Letland van volgende week vrijdag zijn hoop op Ron Vlaar en Stefan de Vrij. Dat zei hij na het verloren oefenduel (3-4) met de Verenigde Staten.

Hiddink vestigt hoop op De Vrij en Vlaar

Tegen Team USA vormden Jeffrey Bruma en Bruno Martins Indi het defensieve hart van Oranje, maar zij maakten bepaald geen sterke indruk. Hiddink hoopt dan ook dat hij vrijdag in Riga kan beschikken over Vlaar en De Vrij. Ook linksback Jetro Willems is dan waarschijnlijk weer inzetbaar. De PSV'er werd tegen de VS uit voorzorg gespaard.

'Over Stefan maak ik me geen zorgen. Hij heeft alleen wat pijntjes', sprak de bondscoach tegen SBS6 over de inzetbaarheid van De Vrij. Of Vlaar kan meedoen, valt echter te bezien. 'Hij wordt dit weekend getest', aldus Hiddink. 'Personeel ga ik waarschijnlijk wel wat dingen veranderen, maar positioneel niet', sprak hij zijn vertrouwen uit in het systeem met twee spitsen.

Met De Vrij (Lazio) en Vlaar (Aston Villa) zou Oranje er twee verdedigers bij krijgen die het afgelopen seizoen uitstekend hebben gepresteerd in een Europese topcompetitie. Dat is iets waar diverse andere internationals in tekortschieten, vindt Hiddink: 'Er zijn te veel jongens die te weinig wedstrijden in de benen hebben op topniveau. Die jongens missen de intelligentie om bepaalde situaties te lezen. Dat wordt op dit niveau keihard afgestraft.'

Nederland moet vrijdag in Letland winnen om zijn kansen op plaatsing voor het EK in eigen hand te houden. Oranje staat in Groep A derde met zeven punten uit vijf duels. IJsland (twaalf punten) en Tsjechië (dertien) staan er aanmerkelijk beter voor. Letland staat vijfde met drie punten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.