VI Opinie: moet Advocaat bij Feyenoord blijven?

Reacties

Sinds Dick Advocaat in De Kuip neerstreek als adviseur van de onervaren Giovanni van Bronckhorst, maakte Feyenoord een einde aan de reeks van zeven nederlagen op rij door gelijk te spelen tegen Roda JC Kerkrade en te winnen bij FC Utrecht. Het roept de vraag op: moet Advocaat ook na dit seizoen aanblijven?

VI Opinie: moet Advocaat bij Feyenoord blijven?

VI-verslaggever Martijn Krabbendam pleit er in de nieuwe editie van Voetbal International voor dat de combinatie Advocaat-Van Bronckhorst ook volgend seizoen de leiding heeft over Feyenoord. Dat zou niet alleen goed zijn voor de Rotterdammers, maar ook voor de carrière van de begin dit seizoen in het diepe gegooide Van Bronckhorst.

De hand van Advocaat is zichtbaar, ook al laat hij zijn gezicht niet meer zien op het trainingsveld. Feyenoord traint tot de halve finale in het bekertoernooi van komende donderdag tegen AZ alleen maar achter gesloten deuren. Daarbij staat de ploeg ook wat langer op het veld dan normaal. Ook de 3-4-3 variant waarmee Feyenoord zondag Utrecht versloeg, zal in samenspraak zijn gegaan met de adviseur.

De derde plaats is inmiddels weer in handen van Feyenoord, dat de komende weken in De Kuip de degradatiekandidaten SC Cambuur, Excelsior en De Graafschap ontvangt. Dat biedt perspectief. Zeker als de ploeg van Van Bronckhorst donderdag ook nog de bekerfinale bereikt door het bij Ajax verpulverde AZ (4-1) te verslaan.

Die successen zouden officieel allemaal op het conto van Van Bronckhorst komen, met Advocaat in een rol op de achtergrond. Aan jullie de vraag: voegt de 68-jarige Hagenaar écht wat toe aan het zwalkende Feyenoord, of ondermijnt de voormalige bondscoach slechts het gezag van een beginnend trainer? Met andere woorden: moet Dick blijven?

Log in met je VI-account en praat mee!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.