VI Opinie: meer onrust rond Oranje door 'plan van aanpak'

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Deze keer over de situatie rond Oranje.

VI Opinie: meer onrust rond Oranje door 'plan van aanpak'

'Plan van aanpak heb ik ook links en rechts gelezen, maar dat is niet mijn terminologie. We gaan proberen de lijn in de komende wedstrijden om te buigen naar boven.' Met die opmerkelijke uitleg zorgde bondscoach Guus Hiddink zondag in een interview met de NOS voor ophef vanuit Zuid-Korea waar hij als ambassadeur verblijft voor een staatsbezoek van koning Willem-Alexander. De keuzeheer van Oranje distantieerde zich daarmee ogenschijnlijk van de gezamenlijke verklaring die directeur betaald voetbal Bert van Oostveen en Hiddink op 21 oktober samen hadden laten uitgaan.

Een evaluatie was nodig omdat Oranje onder Hiddink van de eerste vier interlands liefst drie keer verloor (het oefenduel met Italië en de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Tsjechië en IJsland).

Op die genoemde 21 oktober verklaarde Van Oostveen onder meer: 'De technische staf heeft een overduidelijk plan van aanpak gepresenteerd over hoe zij de komende periode in denken te gaan en op welke wijze zij de puntjes op de i gaan zetten naar de komende wedstrijden toe.'

In een reactie liet Van Oostveen vervolgens aan Voetbal International weten: 'De technische staf heeft een analyse gemaakt van de eerste kwalificatiewedstrijden en op basis daarvan een aanpak voor de aankomende wedstrijden afgesproken. Hoe we dat noemen, is van ondergeschikt belang. Het belangrijkste is dat het leidt tot beter spel en winst. Dat hebben Guus en ik tijdens de evaluatie besproken en daarover zijn we het volledig met elkaar eens', aldus de directeur betaald voetbal.

Tikt de ervaren Hiddink met zijn uitlatingen Van Oostveen op de vingers? Zet hij de KNVB-directeur daarmee niet in zijn hemd? Hoe is de reactie van de bondscoach te verklaren? Betekent dit dat de ervaren Hiddink de rust bewaart en dat juist de KNVB in paniek is? En wat moet er gedacht worden van een persbericht met terminologie waarin de bondscoach zich niet herkent? Kortom, praat mee over de situatie rondom Oranje en het nu al veelbesproken plan van aanpak.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.