Van Oostveen: 'Weer terugkeren bij de top van Europa'

Reacties

Het plan van aanpak dat de technische staf van het Nederlands elftal samen met directeur betaald voetbal Bert van Oostveen heeft samengesteld, moet leiden tot een terugkeer bij de top van Europa.

Van Oostveen: 'Weer terugkeren bij de top van Europa'

In een eerste statement lieten Van Oostveen en bondscoach Guus Hiddink al weten dat uit de evaluatie die dinsdag plaats had kwam dat er eensgezind en vol vertrouwen naar de toekomst gekeken wordt.

De bondsdirecteur riep Hiddink na het echec op IJsland, 2-0 nederlaag in EK-kwalificatieverband, op het matje omdat de problemen in zijn ogen van 'structurele' aard waren. Een week na de nederlaag in Reykjavik zaten ze ook daadwerkelijk aan tafel. Hiddinks eerste vier duels als bondscoach leverden drie nederlagen en een zege op. Kazachstan werd met 3-1 verslagen, terwijl Oranje onderuit ging tegen Italië (2-0, oefenduel), Tsjechië (2-1) en IJsland (2-0).

Nadere toelichting
In een filmpje geven zowel Van Oostveen als Hiddink een nadere toelichting op het eerste statement dat de KNVB deed uitgaan. 'We hebben een moeilijke start gehad na een fantastisch WK. Dan zie je dat niet alleen Nederland, maar ook andere landen, wat moeite hebben om het ritme vinden', aldus Van Oostveen. 'Daarom hebben we ook vandaag geëvalueerd, zoals we overigens altijd evalueren. Dat doen we niet alleen vandaag, maar ook bij winst en gelijkspel.'

'De technische staf heeft een overduidelijk plan van aanpak gepresenteerd over hoe zij de komende periode in denken te gaan en op welke wijze zij de puntjes op de i gaan zetten naar de komende wedstrijden toe', vervolgde de bondsdirecteur.

Top van Europa
Van Oostveen zegt de toekomst 'met een goed gevoel' in te gaan. 'Er is veel vertrouwen, in weerwil van datgene dat er de afgelopen dagen gezegd en geschreven is. Ik ga ervan uit dat we de komende wedstrijden weer gaan winnen en dat we weer terugkeren waar we horen, namelijk bij de top van Europa.'

Hiddink erkende ook dat de start van de EK-kwalificatiecyclus tegenvallend is. 'Het was inderdaad een ander begin dan gepland en verwacht. Dit is natuurlijk een terugslag na een fantastisch WK. Daar moeten we mee dealen. We hebben de zaak grondig bekeken, eigenlijk van augustus tot nu. Daar trekken we onze conclusies uit. In de komende tijd zal blijken hoe we dat gaan doen. We gaan de toekomst met een goed gevoel en vertrouwen in. Wanneer de successen groot zijn geweest, moet je af en toe even weer goed nadenken wat er veranderd of vernieuwd moet worden', besloot Hiddink.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.