Van Oostveen: 'Hiddink en ik zijn het volledig eens'

Reacties

Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB, heeft aan Voetbal International laten weten dat er geen sprake is van een meningsverschil met bondscoach Guus Hiddink. Zondag ontstond er ophef over het zogenoemde plan van aanpak dat moet leiden tot betere prestaties van Oranje. Hiddink vertelde echter vanuit Zuid-Korea zich niet te herkennen in die 'terminologie'.

Van Oostveen: 'Hiddink en ik zijn het volledig eens'

In een reactie stelt Van Oostveen aan Voetbal International: 'De technische staf heeft een analyse gemaakt van de eerste kwalificatiewedstrijden en op basis daarvan een aanpak voor de aankomende wedstrijden afgesproken. Hoe we dat noemen, is van ondergeschikt belang. Het belangrijkste is dat het leidt tot beter spel en winst. Dat hebben Guus en ik tijdens de evaluatie besproken en daarover zijn we het volledig met elkaar eens', aldus de directeur betaald voetbal.

Na de evaluatie op 21 oktober verklaarde de KNVB in een officieel communiqué dat de bond en de technische staf 'een gezamenlijk plan van aanpak' hadden opgesteld. De tussentijdse evaluatie tussen de bondscoach en Van Oostveen was nodig, nadat drie van de eerste vier interlands (verlies tegen Italië, Tsjechië en IJsland) onder leiding van Hiddink geëindigd waren met een nederlaag.

De keuzeheer liet zondag tegenover de NOS blijken niet blij te zijn met de woordkeuze van de KNVB na de evaluatie. 'Plan van aanpak heb ik ook links en rechts gelezen, maar dat is niet mijn terminologie. We gaan proberen de lijn in de komende wedstrijden om te buigen naar boven.'

Hiddink deed zijn uitspraken in Zuid-Korea, waar hij als ambassadeur was meegereisd met een staatsbezoek van koning Willem-Alexander. Met Oranje neemt Hiddink het in de komende duels op tegen Mexico (12 november) en Letland (16 november). Dan zal blijken welke veranderingen de keuzeheer eventueel heeft doorgevoerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.