VI Opinie: maakt Kuijt van Feyenoord een titelkandidaat?

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Dit keer over Dirk Kuijt, die komende zomer na negen jaar terugkeert bij Feyenoord.

VI Opinie: maakt Kuijt van Feyenoord een titelkandidaat?

De 34-jarige aanvaller stond tussen 2003 en 2006 ook onder contract bij Feyenoord, maar won in die periode geen prijzen met de Rotterdammers. In zijn hele loopbaan won Kuijt alleen afgelopen seizoen de landstitel, al is Fenerbahçe ook dit seizoen kansrijk. 'Ik ben topfit en voel een grote drive om van mijn periode in De Kuip een groot succes te maken', stelt Kuijt op de clubwebsite. 'Hopelijk met één verschil ten aanzien van mijn eerste periode. Ik wil nu echt een prijs winnen.'

Als het aan Kuijt ligt, krijgt hij in de Feyenoord-aanval gezelschap van John Guidetti. De 22-jarige spits wordt nu nog door Manchester City verhuurd aan Celtic, maar heeft een aflopend contract. In het seizoen 2011/12 was de Zweed op huurbasis namens de Rotterdammers goed voor twintig goals in 23 duels. Overigens liet Salomon Kalou, die samen met Kuijt een gevreesd spitsenduo vormde, weten ook open te staan voor een rentree. Kuijt hoopt verder ook Jordy Clasie over te halen nog een jaar langer in De Kuip te blijven.

De afgeronde komst van Kuijt brengt dus wat teweeg in Rotterdam. Wat voor gevolgen heeft de terugkeer van de publiekslieveling in De Kuip? Komen er op zondag 19 juli tijdens de Open Dag nog meer grote namen uit de helikopter? En slaagt Feyenoord er met de Katwijker in om voor het eerst sinds 1999 weer eens beslag te leggen op het kampioenschap? Log hieronder in met je VI-account en praat mee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.