VI Opinie: kan Van Gaal seizoen United nog redden?

Reacties

In de rubriek VI Opinie geeft de redactie van VI.nl lezers de mogelijkheid mee te praten over actualiteiten in de voetballerij. Deze keer over de positie van Louis van Gaal bij Manchester United. Kan de trainer nog een succes maken van zijn debuutseizoen in Engeland?

VI Opinie: kan Van Gaal seizoen United nog redden?

Door de 1-2 nederlaag tegen Arsenal in de kwartfinale van het toernooi om de FA Cup van maandag zag Van Gaal ook zijn laatste reële kans op een hoofdprijs in rook opgaan. De achterstand in de competitie op de ongenaakbaar ogende koploper Chelsea bedraagt immers al tien punten, terwijl The Mancunians eerder dit seizoen op genante wijze werden uitgeschakeld in het toernooi om de League Cup (4-0 bij derdedivisionist MK Dons).

Het houdt in dat het behalen van Champions League-deelname via de competitie de enige manier is waarop Van Gaal nog wat van het seizoen van United kan maken. Indien hem dat niet lukt, voldoet hij niet aan de door hemzelf gestelde doelstelling en kan zijn debuutjaar op Old Trafford als een mislukking worden beschouwd.

In de strijd om kwalificatie voor het miljoenenbal staat Van Gaal voor cruciale weken. United ontmoet in de komende vijf speelronden vier topploegen. Tottenham Hotspur komt zondag op bezoek, waarna het uitduel met rivaal Liverpool volgt op 22 maart. Op 4 april wacht een thuisduel met Aston Villa, waarna op 12 en 18 april clashes met stadsgenoot Manchester City (thuis) en koploper Chelsea (uit) op het programma staan.

Allesbepalende weken breken dus aan voor Van Gaal. Denk jij dat hij zijn eigen gezicht en het seizoen van United kan redden? Login met je VI-account en praat mee!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.