'Welbeck verdiende het om te scoren tegen United'

Reacties

Arsène Wenger is blij voor Danny Welbeck, die de beslissing afdwong voor de 2-1 uitzege op Manchester United in de kwartfinale van de strijd om de FA Cup. De manager van Arsenal wil nog niet aan de finale denken.

'Welbeck verdiende het om te scoren tegen United'

United versterkte zich afgelopen zomer met Radamel Falcao, die op huurbasis werd overgenomen van AS Monaco. Daardoor was er weinig perspectief voor Welbeck en Arsenal maakte daar gretig gebruik van. De spits verkaste naar Noord-Londen en nam maandagavond sportieve revanche op United-manager Louis van Gaal door het winnende doelpunt te maken tijdens de spectaculaire bekerwedstrijd.

'We speelden vanavond een goede wedstrijd en verdienden de overwinning', reageerde Wenger na de wedstrijd. 'We begonnen zonder enkele vrees en speelden vanaf het begin in een hoog tempo, dat deden we uitstekend. Danny Welbeck besliste uiteindelijk de wedstrijd en ik denk dat hij daar erg blij mee is. Hij werkte keihard en verdiende het ook om te scoren.'

Arsenal lijkt nu de topfavoriet voor de winst van de FA Cup, al wil Wenger daar niets van weten. 'Vorig jaar hadden we het ook ontzettend zwaar in de halve finale op Wembley en dat verwacht ik opnieuw', stelde de Fransman. De Noord-Londense club was afgelopen seizoen pas na een strafschoppenserie te sterk voor Wigan Athletic, dat in het Championship uitkwam.

Horde
Ook in de halve finale van dit seizoen treft Arsenal een club van het tweede niveau. De winnaar van de replay tussen Bradford City en Reading, die zaterdag doelpuntloos gelijkspeelden, is de laatste horde voor de finale. 'We wilden graag in iedere competitie lang meedoen. En ik hoop dat dit resultaat ons een goed gevoel geeft voor de Champions League en competitie.'

In het miljoenenbal moet Arsenal volgende week een 3-1 thuisnederlaag goedmaken op bezoek bij AS Monaco om de kwartfinale te bereiken, terwijl de ploeg van Wenger in de Premier League derde staat. Nummer vier Manchester United heeft slechts één punt minder, terwijl Liverpool drie punten minder heeft. De eerste drie plaatsen zich rechtstreeks voor de Champions League, terwijl de nummer vier via de voorronde de groepsfase hoopt te bereiken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.