VI Opinie: kampt Barcelona met een identiteitscrisis?

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Dit keer over de miljoenentransfer van Luis Suarez en de identiteit van Barcelona.

VI Opinie: kampt Barcelona met een identiteitscrisis?

Luis Suarez heeft zijn droomtransfer eindelijk binnen, maar doet Barcelona hier wel goed aan? De Spaanse grootmacht betaalt een gigantische transfersom van naar verluidt 94 miljoen euro voor iemand die tot eind oktober niet eens in actie mag komen vanwege een schorsing.

Aan de andere kant kun je ook zeggen dat ze andere kapers op de kust voor zijn. En het moyenne van de Uruguayaanse aanvaller liegt er ook niet om.

In totaal 31 keer was Suarez trefzeker in het afgelopen Premier League-seizoen, terwijl hij zich ook liet gelden tijdens het WK. In positieve én negatieve zin. Tegen Engeland (2-1 zege) toonde hij zijn enorme klasse met twee doelpunten, maar in de groepswedstrijd tegen de Italianen ging het vervolgens helemaal mis toen hij Giorgio Chiellini in zijn nek beet en door de FIFA uit het toernooi werd gezet met een fikse schorsing.

Lijdt Barcelona aan een identieteitscrisis? Na het aantrekken van Suarez en de aankoop van vorig jaar met Neymar heeft Barcelona met Messi, Neymar en Suarez misschien wel de beste aanval ter wereld. Maar gaat het ook klikken tussen die drie? En is het huidige beleid in Barcelona te vergelijken met Real Madrid, de club die ieder jaar één of meerdere Galacticos haalt voor exorbitant hoge bedragen?

Gaat Barcelona op deze voet verder nu er even geen toptalent voor handen is, of zijn de aankopen Neymar en Suarez een van de uitzonderingen op de regel? De Catalaanse topclub zette jarenlang in op de roemruchte jeugdopleiding La Masia en plukte daar de afgelopen decennia ook de vruchten van. Wijkt Barcelona nu te veel af van de clubcultuur of is dit noodzakelijk om nieuwe successen te boeken?

Wij zijn benieuwd naar jullie visie op de transfer van Suarez en het huidige beleid van Barcelona.
Log hieronder in met je VI-account en praat mee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.