VI Opinie: Huntelaar terecht boos op Van Persie

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Deze keer over de irritatie tussen Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie.

VI Opinie: Huntelaar terecht boos op Van Persie

Tijdens het thuisduel met Kazachstan in de EK-kwalificatie keek Oranje lang tegen een achterstand aan, waardoor Huntelaar in de 56ste minuut binnen de lijnen kwam. Een minuut later is Nederland al dicht bij de gelijkmaker, maar omdat Van Persie voor eigen succes ging, bleef het 0-1. De vrijstaande Huntelaar reageerde kwaad op Van Persie, die op zijn beurt duidelijk pissig liet merken niet van diens commentaar gediend te zijn.

'Ik had in die positie volgens mij alle recht om te schieten, dus ik vond zijn reactie een beetje overtrokken', reageerde Van Persie na de wedstrijd. 'Maar goed: hij wil graag scoren, dat willen we allemaal. Dat gebeurt in het heetst van de strijd, is verder geen big issue. Of ik het kan hebben? Ik wel, hoor, ik kan best veel hebben.'

Huntelaar hield zich na de wedstrijd ook rustig. 'Ik was er net in. Het was een belangrijk moment. Ik stond vrij voor het doel en dan wil je de bal gewoon hebben. Maar ik ben altijd boos als ik de bal niet krijg. Voor de rest is er niet veel aan de hand. Ik heb het ook bij anderen als ik de bal niet krijg, zoals later bij Arjen Robben.'

Maar de irritatie tussen Huntelaar en Van Persie was overduidelijk, ook al probeerden beiden het na de wedstrijd weg te wuiven. Waar heel Nederland schreeuwt om een systeem met Huntelaar én Van Persie, lijken de twee elkaar weinig te gunnen.

Hoe nu verder? Moet bondscoach Guus Hiddink vasthouden aan een systeem met één spits? En wie verdient dan een basisplaats? Of moeten beiden maandag starten tegen IJsland? Log in je met je VI-account en praat mee!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.