Houdini van het topvoetbal: zo ontsnapte Real Madrid keer op keer

Real Madrid is de Houdini van het topvoetbal. De afgelopen twee jaar weet De Koninklijke keer op keer te ontsnappen in grote wedstrijden, zo ook woensdagavond. Een overzicht.

Real Madrid
Real Madrid
2 - 1
Bayern München

Legendarisch was de knockout-fase van de Champions League in 2022, toen Real na ontsnapping op ontsnapping het toernooi won. In de achtste finale won PSG het eerste duel met 1-0 en gingen de Fransen in Madrid met eenzelfde voorsprong rusten. Neymar, Kylian Mbappé en Lionel Messi bleven alsnog met lege handen achter, door een hattrick van Karim Benzema in een tijdsbestek van achttien minuten.

Trauma
Het volgende slachtoffer was Chelsea, dat een 1-3 nederlaag in Londen herstelde door in Estadio Santiago Bernabéu 0-3 voor te komen. Goals van Rodrygo ('80) en wederom Benzema (in de verlenging) deden Real ontsnappen.

Daarna volgde het trauma van Manchester City. Na een 4-3 zege in eigen huis lag die ploeg in Madrid negentig minuten lang op koers voor de finale. Sterker nog: een kwartier voor tijd leek het duel beslist, door een goal van Riyad Mahrez. Maar invaller Rodrygo scoorde twee keer in blessuretijd, waarna Benzema opnieuw matchwinner werd in de verlenging. In de finale ontsnapte Real Madrid opnieuw, toen Thibaut Courtois een bombardement aan schoten van Liverpool pareerde (0-1).

Weggeblazen
Alsof dat nog niet genoeg was voor Liverpool, werden The Reds vorig seizoen bij de laatste zestien na een 2-0 voorsprong op Anfield alsnog weggblazen door Real Madrid. Einduitslag: 2-5. Hetzelfde seizoen poetste Real Madrid op weg naar winst van de Copa del Rey in de halve finale een 0-1 nederlaag tegen Barcelona weg met een 0-4 zege.

Dit seizoen zijn de ontsnappingskunstenaars vrolijk verder gegaan. In de kwartfinale domineerde Manchester City in Bernabéu, maar kwam de thuisploeg twee keer terug van een achterstand (3-3). En nadat Bayern vorige week een voorsprong uit handen had gegeven, gebeurde dat woensdagavond opnieuw dankzij twee goals van invaller Joselu (foto boven) in de slotfase. Borussia Dortmund is dus gewaarschuwd.