VI Live: Vitesse verslaat AZ, Verbeek juicht weer

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: Vitesse verslaat AZ, Verbeek juicht weer

22.18 uur: EINDSTAND BAYER LEVERKUSEN - VFB STUTTGART 4-0

21.54 uur: UITSLAGEN JUPILER LEAGUE
NEC – Telstar 2-0
Helmond Sport – FC Eindhoven 2-3
FC Oss – Roda JC Kerkrade 1-0
FC Volendam – Achilles ’29 1-0
Sparta Rotterdam – Fortuna Sittard 3-0
Almere City FC – FC Emmen 0-0
MVV Maastricht – RKC Waalwijk 1-1
FC Den Bosch – Jong FC Twente 2-0
VVV-Venlo – Jong Ajax 1-0
De Graafschap – Jong PSV 5-0

21.53 uur: QAZAISHVILI DEELT KNOCK-OUT UIT
Terwijl AZ in de slotfase nog hoopt op een punt na een handsbal van Rochdi Achenteh, deelt Valeri Qazaishvili even later de knock-out uit in de tegensoot: 3-1. AZ gaat zonder punten naar huis, terwijl het gezien het spel aanspraak maakte op meer.

21.30 uur: VEJINOVIC SCHIET NU WEL RAAK
Marko Vejinovic miste onlangs nog een penalty, maar schiet nu wel raak vanaf elf meter: 2-1. Wesley Hoedt was bij AZ opnieuw de man die het tegendoelpunt (indirect) veroorzaakte met een overtreding op Bertrand Traore.

LANDGENOTEN: Na drie gelijke spelen heeft trainer Gertjan Verbeek vrijdag met VfL Bochum voor de tweede keer het genoegen van een zege mogen smaken. Heidenheim keerde met een 4-1 nederlaag huiswaarts. Stanislav Sestak was met twee doelpunten de gevierde man bij VfL Bochum, dat door het succes naar de negende plaats in de Tweede Bundesliga stijgt.

21.16 uur: RUSTSTAND BAYER LEVERKUSEN - VFB STUTTGART 2-0
Halverwege wijst alles in de BayArena op een nieuwe nederlaag voor trainer Huub Stevens en zijn mannen. Bayer Leverkusen leidt met 2-0 tegen VfB Stuttgart dankzij treffers van Wendell en Josip Drmic.

21.12 uur: ELM LAAT BUITENKANS LIGGEN
Wat een kans voor AZ! De weg naar het doel van Eloy Room ligt volledig open als de organisatie bij Vitesse even helemaal weg is, maar Viktor Elm verzuimt de counter goed uit te spelen. De Zweedse middenvelder treuzelt te lang, waardoor de buitenkans op niets uitloopt.

20.47 uur: RUSTSTAND VITESSE - AZ 1-1
Ook in het tweede deel van de eerste helft scoorden Vitesse en AZ niet meer. Het staat ondanks diverse mogelijkheden 1-1 dankzij goals van Bertrand Traore en Steven Berghuis.

20.30 uur: AFTRAP BAYER LEVERKUSEN - VFB STUTTGART
Trainer Huub Stevens gaat met VfB Stuttgart op bezoek bij Bayer Leverkusen. Kan de Limburger een zeker lijkende nederlaag afwenden of komt Stuttgart nog steviger op de laatste plaats te staan?

20.25 uur: SPEKTAKEL IN ARNHEM
Halverwege de eerste helft is het een wonder dat het nog altijd 1-1 staat in Arnhem. AZ verzuimde eerst de derde goal van de avond te maken toen de bal er bij een scrimmage tot drie keer toe niet in wilde, enkele minuten later raakte Denys Oliynyk na een stijlvolle dribbel namens Vitesse de paal.

20.09 uur: BERGHUIS STELT ORDE OP ZAKEN
In tegenstelling tot afgelopen zondag heeft AZ nu wel een antwoord paraat. Steven Berghuis knalt verwoestend raak nadat Eloy Room een schot van Simon Poulsen heeft gepareerd.

20.08 uur: AZ GAAT VERDER WAAR HET GEBLEVEN WAS
Vooralsnog lijkt het lijkt bij AZ allerminst boven. Wesley Hoedt gaat onderuit, Bertrand Traore straft het slippertje van de centrale verdediger af: 1-0.

20.00 uur: AFTRAP VITESSE - AZ
We zijn onderweg in Arnhem. Boekt Vitesse zijn vierde thuiszege op rij of herstelt AZ zich van de 6-2 blamage in Utrecht?

19.30 uur: OPSTELLINGEN VITESSE – AZ
Over een half uur trappen Vitesse en AZ af in Stadion Gelredome. AZ-trainer John van den Brom heeft na de 6-2 nederlaag tegen FC Utrecht zoals aangekondigd gesleuteld aan zijn voorhoede. Aron Jóhannsson en Muamer Tankovic keren terug in de basis ten koste van Robert Mühren en Dabney dos Santos. Thom Haye vervangt de geschorste Nemanja Gudelj. Bij Vitesse keert Guram Kashia terug van een schorsing. Dan Mori verhuist daardoor weer naar de bank.
Opstellingen:
Vitesse: Room; Diks, Kashia, Van der Heijden, Achenteh; Pröpper, Vejinovic, Qazaishvili; Labyad, Traore, Oliynyk.
AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Hoedt, Poulsen; Henriksen, Elm, Haye; Berghuis, Jóhannsson, Tankovic.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.