VI Live: PSV kan karwei in eigen huis afmaken

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

De VI Live zit erop voor zaterdag, de dag dat PSV het kampioensfeestje nog even moest uitstellen omdat Ajax won bij Heracles Almelo. Lees hier de verrichtingen van de voetbalzaterdag nog eens na.

22.39 uur: EINDSTAND HELLAS VERONA - INTER 0-3
Na vijf competitiewedstrijden zonder zege pakt Inter weer eens de volle buit. Keeper Samir Handanovic pakte nog een penalty van Luca Toni, alweer de zevende van de laatste acht strafschoppen die de Sloveen stopte.

22.34 uur: EINDSTAND HERACLES ALMELO - AJAX 0-2
Ajax wint door doelpunten van Lucas Andersen en Kolbeinn Sigthórsson op bezoek in Almelo en stelt daarmee het kampioenschap van PSV nog een week uit.

22.27 uur: GOAL AJAX
Ajax beslist het duel met Heracles door middel van een prachtig afstandsschot van Lucas Andersen. Een spaarzaam hoogtepunt in een verder zeer matige partij: 0-2. PSV kan de champagne nog een week in de koelkast laten.

21.40 uur: EINDSTAND NAC BREDA-FC DORDRECHT 2-2
NAC krijgt door twee goals van FC Dordrecht in een tijdbestek van drie minuten de rekening gepresenteerd voor het missen van de vele kansen. De Bredanaars schieten met het behaalde puntje tegen de hekkensluiter helemaal niets op in de strijd om rechtstreekse handhaving. Wij kijken alvast uit naar de reactie van trainer Robert Maaskant, die zijn woede al koelde op de dug-out.

21.40 uur: EINDSTAND FORTUNA SITTARD - JONG FC TWENTE 2-2
Jari Oosterwijk maakt twee doelpunten voor Jong FC Twente, dat met 2-2 gelijkspeelt bij Fortuna Sittard.

21.39 uur: PUNTENVERLIES DREIGT VOOR BARCELONA
Kevin Gameiro maakt in de 84ste minuut de 2-2 voor Sevilla tegen Barcelona. De Spaanse koploper stevent zodoende af op puntenverlies. Real Madrid zou dan nog maar twee punten lager staan, waardoor een zinderende ontknoping lonkt in Spanje.

21.35 uur: EINDSTAND SC HEERENVEEN-AZ 5-2
AZ is na rust van het veld geveegd in Friesland en lijdt opnieuw een zware nederlaag. De Alkmaarders zijn zodoende nog niet bepaald in vorm voor de play-offs. Nummer zes SC Heerenveen is AZ bovendien tot op twee punten genaderd.

21.33 uur: RUSTSTAND HELLAS VERONA – INTER 0-1
Inter kreeg de beste kansen voor rust, maar scoorde uiteindelijk met een gelukje via Mauro Icardi.

21.31 uur: DOELPUNT AJAX
Op slag van rust opent Ajax de score op bezoek bij Heracles Almelo: 0-1. Kolbeinn Sigthórsson treft doel na een vrije trap van Ricardo van Rhijn. Direct erna klinkt het rustsignaal. Het heeft er door de voorsprong van Ajax alle schijn van dat PSV vandaag nog geen kampioen wordt. Alleen bij een nederlaag van de Amsterdammers winnen de Brabanders vandaag al de titel.

21.28 uur: OVER EN UIT VOOR AZ
Na een flipperkast voor het Alkmaarse doel schiet Joey van den Berg uit stand de 5-2 op het bord in Heerenveen. Weer een grote nederlaag voor AZ in de maak dus.

21.25 uur: LARSSON MAAKT DE MARGE TWEE
Opnieuw Sam Larsson scoort voor Heerenveen. De Zweed gaat Esteban voorbij en loopt de bal eenvoudig over de lijn (4-2). AZ heeft nog zes minuten om wat terug te doen.

21.24 uur: MAASKANT SLOOPT DUG-OUT
De gelijkmaker van FC Dordrecht leidde tot frustratie bij Robert Maaskant, die met een vuistslag de dug-out van NAC Breda sloopte. De coach van NAC houdt zelfs een bloedende hand over aan zijn woede-uitbarsting.

21.18 uur: HEERENVEEN WEDEROM OP VOORSPRONG
Sam Larsson dribbelt vanaf de linkerflank naar binnen en haalt hard en laag uit. Het is 3-2 voor Heerenveen tegen AZ.

21.13 uur: NAC VAN HEMEL IN HEL
Geheel onverwacht zorgt Giovanni Korte voor spanning in Breda. De kleine aanvaller krijgt de kans om raak te koppen; 2-1. En niet veel later is de ommekeer compleet; Everon Pisas maakt 2-2.

21.00 uur: GELIJKMAKER AZ
En een minuut na de goal van Heerenveen, maakt Steven Berghuis na een mooie aanval vanuit een moeilijke hoek weer gelijk (2-2).

20.59 uur: DOELPUNT HEERENVEEN
Mark Uth zet een aanval op over links, die door Luciano Slagveer wordt afgerond (2-1).

20.45 uur: AFTRAP HELLAS VERONA – INTER
Luca Toni heeft er dit kalenderjaar al tien gemaakt voor Hellas Verona. Wordt het kwakkelende Inter zijn volgende prooi?

20.45 uur: AFTRAP HERACLES ALMELO – AJAX
De bal rolt in het Polman Stadion, dat door uitbreidingswerkzaamheden veel wegheeft van een bouwput. Als Heracles van Ajax wint is PSV kampioen!
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Te Wierik, Vujicevic, Fledderus; Cziommer, Bruns, Avdic; Linssen, Weghorst, Darri.
Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Viergever, Boilesen; Bazoer, Klaassen, Sinkgraven; El Ghazi, Sigthórsson, Kishna.

20.38 uur: BANEGA MAAKT AANSLUITINGSTREFFER
Na een fraaie vrije trap van Neymar (0-2) leek Barcelona op weg naar een eenvoudige overwinning, maar Sevilla komt terug in de wedstrijd. Éver Banega schiet van afstand raak en dat mag doelman Claudio Bravo zich aanrekenen: 1-2.

20.35 uur: RUSTSTAND SC HEERENVEEN - AZ 1-1
AZ was voor rust veruit de gevaarlijkste, maar slikte in de extra tijd toch een treffer.

20.34 uur: RUSTSTAND NAC BREDA - FC DORDRECHT 2-0
NAC gaat rusten met een ruime marge, maar die had nog veel groter kunnen zijn. De Parel van het Zuiden staat in elk geval virtueel weer op een veilige plek.

20.31 uur: DOELPUNT SC HEERENVEEN
De hele eerste helft creëerde Heerenveen amper wat, maar in de extra tijd is daar plotseling Simon Thern. Hij schuift de 1-1 binnen tegen AZ.

20.29 uur: NAC OP ROZEN
De wedstrijd in Rat Verlegh Stadion lijkt beslist. En weer is Tighadouini de gevierde man bij NAC. Is zijn fraaie tweede treffer met buitenkant rechts (2-0) de genadeklap voor Dordrecht?

20.19 uur: EINDSTAND BURNLEY – ARSENAL 0-1
Arsenal pakt de punten op Turf Moor. Aaron Ramsey maakte het enige doelpunt in een verder rommelige wedstrijd. Door de zege slaan The Gunners een gat van vier punten met het Manchester United van Louis van Gaal.

20.19 uur: EINDSTAND EXCELSIOR-VITESSE 1-3
In de laatste minuut vergroot Renato Ibarra het leed van de thuisploeg. Hij schuift de 1-3 binnen, waardoor Excelsior verliest en nog steeds moet vrezen voor play-offs. Vitesse kan nog naar boven kijken, al is het realistischer dat ook de Arnhemmers play-offs moeten spelen. Maar dan wel om een Europees ticket en niet om handhaving.

20.19 uur: EINDSTAND HAMBURGER SV - VFL WOLFSBURG 0-2
Hamburger SV en Rafael van der Vaart heeft weer een slechte beurt gemaakt, met dit keer VfL Wolfsburg als profiterende partij.

20.14 uur: GOAL MESSI
Daar is de openingstreffer van Barcelona en wie anders dan Lionel Messi maakt hem? De Argentijn komt van rechts naar binnen en plaatst de bal met zijn linkervoet in de hoek: 0-1.

20.02 uur: NAC OP VOORSPRONG
FC Dordrecht gaat bij het opbouwen in de fout, en het is weer Adnane Tighadouini die NAC aan een doelpunt helpt. Zijn einde van het seizoen betekent de 1-0 voor vanavond.

LANDGENOTEN: Stefano Denswil en Ruud Vormer dreigen met Club Brugge de koppositie in de Belgische competitie te verliezen. Zaterdag verloor Club, met het Nederlandse duo in de basis, met 2-0 bij Kortrijk. Denswil veroorzaakte de penalty waaruit Stijn de Smet de score opende. Zowel AA Gent (dat om 20.30 uur uit tegen Sporting Charleloi speelt) als Anderlecht (dat zondag om 18.00 uur op bezoek gaat bij Standard Luik) kan Club nu bij een zege passeren op de ranglijst.

20.00 uur: AFTRAP SEVILLA – BARCELONA
Barcelona-trainer Luis Enrique begint in de uitwedstrijd tegen Sevilla met zijn sterkst mogelijke opstelling, dus Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar vormen de voorhoede en Sergio Busquets is terug als controleur op het middenveld.

De opstelling van Barcelona: Bravo; Alves, Piqué, Mathieu, Alba; Rakitic, Busquets, Iniesta; Messi, Suarez, Neymar.

19.58 uur: TRAORE DOET HET WEER
Balverlies van Jeff Stans leidt een tegenaanval van Vitesse in. Bertrand Traore omspeelt Sander Fischer en schiet raak in de lange hoek. Het is 1-2 voor Vitesse. Kan Excelsior weer zo snel reageren als in de eerste helft?

19.52 uur: EINDSTAND PARMA – JUVENTUS 1-0
Wie had dat verwacht!? Het failliete Parma wint door een goal van Stefano Mauri met 1-0 van Juventus, de regerende en aanstaande kampioen.

19.51 uur: EINDSTAND MALAGA – ATLÉTICO MADRID 2-2
Antoine Griezmann bezorgt Atlético met twee treffers een punt tegen Málaga, waar Nordin Amrabat vrijwel de hele wedstrijd speelde. Hij werd in de extra tijd gewisseld.

19.46 uur: GOAL BERGHUIS
AZ komt snel op voorsprong bij SC Heerenveen. Steven Berghuis schiet raak voor de bezoekers uit Alkmaar: 0-1.

19.45 uur: AFTRAP NAC BREDA – FC DORDRECHT
Fernando Lewis en Josimar Lima krijgen van trainer Jan Everse een basisplaats in het uitduel met NAC Breda, dat met dezelfde elf aantreedt als tegen SC Heerenveen. Op het laatste moment verving Giovanni Korte bovendien Everson Pisas, die wel op de bank zit, in de basis. Pisas haakte af in de warming-up.

De opstellingen:
NAC Breda: Ten Rouwelaar; Ligeon, Marcellis, Drost, Van der Weg; Naah, De Kamps; Sarpong, De Zeeuw, Tighadouini; Seuntjens.
FC Dordrecht: Kurto; Fortes, Lima, Troost-Ekong, Gosens; Klaiber, Steenvoorden, Van Overeem; Korte, Biekman, Lewis.

19.45 uur: AFTRAP SC HEERENVEEN – AZ
Jerry St. Juste debuteert in de basis van SC Heerenveen, bij AZ moeten Robert Mühren en Thom Haye hun plek voorin afstaan aan Aron Jóhannsson en Dabney Dos Santos.

De opstellingen
SC Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, St. Juste, Van Aken, Van Anholt; De Roon, Van den Berg, Thern; Slagveer, Uth, Larsson.
AZ: Esteban; Johansson, Luckassen, Gouweleeuw, Poulsen; Henriksen, Gudelj, Ortiz; Berghuis, Jóhannsson, Dos Santos.

19.25 uur: AJAX MET SINKGRAVEN EN KISHNA IN ALMELO
Ajax-trainer Frank de Boer start in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo met Daley Sinkgraven in de basis. De linkspoot keer terug van een liesblessure. Ook Ricardo Kishna heeft weer een basisplaats, dat kost Lasse Schöne zijn plek. Kolbeinn Sigthórsson staat in de spits.

De opstelling van Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Viergever, Boilesen; Bazoer, Klaassen, Sinkgraven; El Ghazi, Sigthórsson, Kishna.

19.17 uur: RUSTSTAND EXCELSIOR-VITESSE 1-1
Kort na de twee goals is het rust. Excelsior laat veel kansen liggen, maar toont na het openingsdoelpunt van Bertrand Traore wel veerkracht.

19.16 uur: RUSTSTAND BURNLEY – ARSENAL 0-1
Arsenal lijkt op Turf Moor een forse stap te zetten richting rechtstreekse plaatsing voor de Champions League. The Gunners leiden met 0-1 tegen de nummer negentien van de Premier League dankzij een goal van Aaron Ramsey.

19.15 uur: RUSTSTAND HAMBURGER SV – VFL WOLFSBURG 0-1
Hamburger SV probeert het wel maar is voorlopig machteloos tegen VfL Wolfsburg, dat na 45 minuten gaat rusten met een 1-0 voorsprong.

19.11 uur: HET IS DIRECT WEER GELIJK
Tom van Weert tekent ruim een minuut na de openingsgoal alweer voor de 1-1. Uit een corner kopt hij de bal in het doel. Vitesse is boos op scheidsrechter Siemen Mulder, omdat doelman Eloy Room bij de hoekschop onderuit gelopen wordt bij een duel tussen Guram Kashia en Sander Fischer. Mulder is evenwel onverbiddelijk en keurt de goal goed. Het is dus weer 1-1 en dat is verdiend.

19.09 uur: VITESSE OP VOORSPRONG
Het is tegen de verhouding in, maar Vitesse staat op voorsprong in Kralingen. Khalid Karami glijdt uit als Zakaria Labyad wordt aangespeeld. De Vitesse-aanvaller legt de bal neer voor Bertrand Traore, die de bal keuring in de lange hoek krult. Waar Excelsior nalaat de kansen benutten, is Vitesse dus wel uiterst duidelijk: 0-1.

18.46 uur: RUSTSTAND PARMA - JUVENTUS 0-0
Het al failliete Parma houdt voorlopig knap stand tegen de koploper.

18.46 uur: RUSTSTAND MÁLAGA – ATLÉTICO MADRID 1-1
Noemenswaardig is de treffer van Fernando Torres. Een eigen doelpunt, na de 0-1 van Antoine Griezmann.

18.39 uur: HSV BUIGT AL
Het begin is bemoedigend maar na tien minuten incasseert HSV een flinke tegenvaller. Knullig balverlies van Cleber leidt via Kevin De Bruyne en Bas Dost tot de goal van Josuha Guilavogui; 0-1.

18.30 uur: AFTRAP EXCELSIOR-VITESSE
In Kralingen gaat Excelsior proberen de bekeruitschakeling te verwerken tegen Vitesse, dat Marko Vejinovic mist omdat hij ziek is. Josh McEachran is zijn vervanger.
De 22 namen:
Excelsior: Coutinho; Karami, Fischer, Van Diermen, Kuipers; Kruijs, Auassar, Stans; Gouriye, Van Weert, Van Mieghem
Vitesse: Room; Diks, Kashia, Mori, Achenteh; McEachran, Pröpper, Qazaishvili; Ibarra, Traore, Labyad.

18.30 uur: AFTRAP HAMBURGER SV – VFL WOLFSBURG
Rafael van der Vaart begint in de wedstrijd van Hamburger SV in de basis tegen het VfL Wolfsburg van Bas Dost. Hij is een van de vijf nieuwe krachten die trainer Peter Knäbel na de 4-0 nederlaag tegen Leverkusen laat beginnen. Het gaat om overleven, is de teneur bij HSV. In het spoor blijven van Bayern, geldt bij Wolfsburg.

18.30 uur: AFTRAP BURNLEY – ARSENAL
Nummer voorlaatst Burnley neemt het op tegen nummer twee Arsenal. Dick Advocaat zal het duel na de zeperd met Sunderland (1-4 tegen Palace) nauwlettend in de gaten houden, want Burnley kan bij winst gelijk komen met zijn ploeg.

18.25 uur: EINDSTAND ALMERE CITY FC-SPARTA ROTTERDAM 3-2

LANDGENOTEN: Ricardo Moniz heeft bij zijn debuut als manager van Notts County een puntje gepakt bij Yeovil Town (1-1), dat door het gelijkspel degradeerde uit de League One. Ook Moniz staat met zijn elftal nog steeds onder de rode streep, een punt achter een veilige klassering. Hij heeft met de oudste profclub ter wereld nog vijf wedstrijden om het seizoen te redden.

18.00 uur: AFTRAP MÁLAGA - ATLÉTICO MADRID
Nordin Amrabat is met Málaga begonnen aan de thuiswedstrijd tegen Atlético Madrid.

18.00 uur: AFTRAP SERIE A
Genoa - Cagliari
Parma - Juventus

17.55 uur: EINDSTANDEN PREMIER LEAGUE
Een stevige nederlaag voor het Sunderland van Dick Advocaat. Zijn ploeg gaat in eigen huis op pijnlijke wijze onderuit tegen Crystal Palace. Ronald Koeman boekt met Southampton wel een succes. Hij verslaat Hull City met 2-0. Tottenham Hotspur lijdt een verrassende nederlaag tegen het tegen degradatie vechtende Aston Villa van Ron Vlaar en Leandro Bacuna. Hekkensluiter Leicester City behaalt een broodnodige zege op bezoek bij West Bromwich Albion. Voor Stoke City maakt Marko Arnautovic in de 95ste minuut nog de gelijkmaker op bezoek bij West Ham United.

17.50 uur: EINDSTAND REAL MADRID - EIBAR 3-0
Real wint in eigen huis eenvoudig van Eibar. In de tweede helft bepaalt Jesé de eindstand voor het veredelde B-team van de Madrilenen, die op een punt van koploper Barcelona komen.

17.38 uur: PELLÈ SCOORT EINDELIJK WEER
Graziano Pellè scoorde onlangs al wel weer voor Italië, maar doet dat nu ook weer in de Premier League. De Italiaanse spits maakt de 2-0 tegen Hull City, zijn eerste goal voor Southampton in de Engelse competitie sinds 20 december. Omgerekend is het zijn eerste goal in 1245 Premier League-minuten.

17.23 uur: EINDSTANDEN BUNDESLIGA
De topvier van de Bundesliga is na de 28ste speelronde welhaast bepaald. Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen verstevigen respectievelijk de derde en vierde plaats met overwinningen, terwijl Schalke 04 (vijfde) en FC Augsburg (zesde) punten laten liggen. Het gat tussen de vierde en de vijfde plaats bedraagt nu vier punten.

17.22 uur: ADVOCAAT INCASSEERT HATTRICK
De gifbeker is nog niet leeg voor Dick Advocaat. Yannick Bolasie maakt binnen een tijdsbestek van elf minuten een hattrick. Sunderland staat in in eigen huis met 4-0 achter tegen Crystal Palace.

17.17 uur: WARD-PROWSE ZET SAINTS OP VOORSPRONG
Na krap een uur neemt Southamton de leiding tegen Hull City. James Ward-Prowse zet de ploeg van Ronald Koeman op voorsprong uit een strafschop: 1-0. Het is de eerste goal van Ward-Prowse in de Premier League. Opmerkelijk genoeg wilde Sadio Mané de bal eerst opeisen, maar aanvoerder José Fonte stak daar een stokje voor.

17.16 uur: VAN DER VAART SPEELT TEGEN DOST
Rafael van der Vaart start om 18.30 uur verrassend genoeg in de basis bij Hamburger SV, dat in eigen huis het VfL Wolfsburg van Bas Dost ontvangt. Sinds het 8-0 verlies tegen Bayern München op 14 februari zat Van der Vaart telkens op de bank.

17.13 uur: ZORGEN ADVOCAAT WORDEN GROTER
De zorgen van Dick Advocaat worden groter. Enkele minuten na de openingsgoal staat Sunderland plotseling met 3-0 achter tegen Crystal Palace! Yannick Bolasie zorgt in de 51ste minuut voor 0-2 en twee minuten later voor de 0-3.

17.06 uur: DOMPER VOOR ADVOCAAT
Een flinke tegenvaller voor het Sunderland van manager Dick Advocaat en linksback Patrick van Aanholt. Crystal Palace komt namelijk op voorsprong in het Stadium of Light, dankzij een goal van Glenn Murray

16.47 uur: RUSTSTANDEN PREMIER LEAGUE
Ron Vlaar en Leandro Bacuna doen het goed op White Hart Lane, waar Aston Villa de leiding heeft gegrepen tegen Tottenham Hotspur. Geen doelpunten nog voor de ploegen van de managers Dick Advocaat en Ronald Koeman.

16.46 uur: RUSTSTAND REAL MADRID – EIBAR 2-0
De reserves van Real doen hun werk goed onder leiding van mentor Ronaldo. Na de openingstreffer van de Portugees verdubbelde Javier Hernandez de marge.

16.36 uur: ASSIST BACUNA
Leandro Bacuna staat aan de basis van een belangrijk doelpunt voor Aston Villa. De ploeg uit Birmingham komt op 0-1 bij Tottenham Hotspur dankzij goed voorbereidend werk van de Groninger. En de doelpuntenmaker? De man in vorm: Christian Benteke.

16.22 uur: RONALDO BREEKT DE BAN
Eibar maakt ook kennis met de schotkracht van Cristiano Ronaldo. De Portugees geeft een rare zwabber aan de bal, en daardoor is keeper Xabi Irureta gezien. Nummer 38 in dit seizoen voor CR7.

16.20 uur: RUSTSTANDEN BUNDESLIGA
Bayern München - Eintracht Frankfurt 1-0
Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund 2-0
FSV Mainz 05 - Bayer Leverkusen 0-1
SC Paderborn - FC Augsburg 0-0

16.10 uur: MÜLLER ONTSTEEKT IN WOEDE
Bayern München kan niet geloven dat scheidsrechter Markus Schmidt een doelpunt van Thomas Müller afkeurt wegens buitenspel. De aanvaller van Bayern ontving de bal namelijk via een verdediger van Eintracht Frankfurt, maar de 2-0 blijft uit ondanks hevige protesten van Müller.

16.00 uur: AFTRAP PREMIER LEAGUE
De zaterdagmiddagduels in de Premier League beginnen. Zoals gewoonlijk is er veel Nederlandse inbreng. Ronald Koeman neemt het met Southampton op tegen Hull City, Dick Advocaat en Patrick van Aanholt vervolgen de degradatiestrijd met Sunderland tegen Crystal Palace, Ron Vlaar en Leandro Bacuna nemen het op tegen Michel Vorm, terwijl Erik Pieters op de bank begint in het uitduel met West Ham United.

16.00 uur: RONALDO LEIDT B-TEAM REAL
Met het oog op de naderende Champions League-wedstrijd tegen Atlético kiest Carlo Ancelotti ervoor de nodige vaste waarden aan de kant te houden. Real Madrid begint zodoende zonder onder anderen Iker Casillas, Gareth Bale, Karim Benzema, Toni Kroos en James Rodríguez. De laatste twee zijn geschorst. Cristiano Ronaldo is wel van de partij.

15.46 uur: LEWANDOWSKI SCHIET PRACHTIG RAAK
Bayern München moet het opnieuw stellen zonder Arjen Robben en Franck Ribéry, maar dankzij Robert Lewandowski merkt de koploper van Duitsland daar tot nu toe weinig van tegen Eintracht Frankfurt. De Poolse spits maakt na een kwartier de 1-0 door de bal over zijn tegenstander heen te wippen en in de kruising te schieten.

15.31 uur: SNELLE TEGENGOAL DORTMUND
Al binnen een halve minuut staat Borussia Dortmund op achterstand tegen Borussia Mönchengladbach. Roman Weidenfeller brengt nog redding bij een schot van Fabian Johnson, maar Oscar Wendt schiet wel raak.

15.30 uur: AFTRAP BUNDESLIGA
Met Roel Brouwers, Klaas-Jan Huntelaar en Paul Verhaegh binnen de lijnen gaan er vijf wedstrijden in de Bundesliga van start. Er staan enkele opmerkelijke namen aan de aftrap. Zo maken bij Schalke 04 Jefferson Farfán en Sead Kolasinac na lang blessureleed hun rentree in de basis en doet Thiago Alcántara datzelfde bij Bayern München. Der Rekordmeister begint door alle blessures bovendien met maar vier reservespelers op de bank. Daartoe behoort ook Manuel Neuer. Pepe Reina krijgt voor de verandering eens een plaats onder de lat.
Bayern München - Eintracht Frankfurt
Schalke 04 - SC Freiburg
Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund
FSV Mainz 05 - Bayer Leverkusen
SC Paderborn - FC Augsburg

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.