VI Live: blik terug op speelronde 2 van de knock-outfase CL

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: blik terug op speelronde 2 van de knock-outfase CL

VI Live is gesloten. Blik terug op de tweede speeldag van de achtste finales in de Champions League.

22.39 uur: EINDSTAND FC BASEL – FC PORTO 1-1
FC Porto domineerde de hele wedstrijd, maar moet uiteindelijk tevreden zijn met een gelijkspel. Namens de Portugezen, met Bruno Martins Indi op de bank, bepaalde Danilo vanaf elf meter de eindstand.

22.36 uur: EINDSTAND SCHALKE 04 – REAL MADRID 0-2
Real Madrid heeft zeer goede zaken gedaan met twee doelpunten op bezoek bij Schalke 04. Voor de Duitsers een fikse tegenvaller, net als het uitvallen van Klaas-Jan Huntelaar.

22.23 uur: GOAL FC PORTO
Het staat 1-1 in Basel. De Braziliaan Danilo benut de strafschop die werd toegekend na een ongelukkige handsbal van routinier Walter Samuel. De bezoekers hebben eindelijk loon naar werken.

22.22 uur: GOAL MARCELO!
Wat een heerlijke uithaal. Marcelo komt naar binnen vanaf de linkerkant en schiet de bal met zijn rechterbeen stijf in de kruising. En die goal valt net op een moment dat Schalke weer wat hoop had. Real Madrid leidt met 2-0 in Duitsland.

22.18 uur: HET HAD ZOMAAR GEKUND
Schalke 04 is opnieuw gevaarlijk. Felix Platte knalt de bal op de lat, terwijl Atsuto Uchida mist in de rebound. De Japanner schiet van dichtbij hopeloos mis.

22.11 uur: KANSJE SCHALKE
Real Madrid is heer en meester, maar na ruim een uur krijgt Schalke 04 ineens een kans. Jan Kirchhoff komt door over rechts, maar is slordig in de afwerking.

22.08 uur: GROTE KANS PORTO
Jackson Martinez laat dé kans op 1-1 liggen. Hij wipt de bal van dichtbij over het doel van FC Basel. FC Porto dringt steeds meer aan.

21.52 uur: DOELPUNT FC PORTO AFGEKEURD
FC Porto komt op gelijke hoogte dankzij de Braziliaan Casemiro, maar scheidsrechter Mark Clattenburg keurt de treffer af vanwege buitenspel. De bal wordt niet aangeraakt in buitenspelpositie, maar twee spelers hinderen wel de doelman van Basel.

21.34 uur: RUSTSTAND SCHALKE 04 - REAL MADRID 0-1
Schalke 04 staat voor een lastige klus zonder de geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar. Real Madrid leidt dankzij Cristiano Ronaldo, maar kreeg daarnaast nog een aantal goede kansen om de voorsprong uit te breiden.

21.33 uur: RUSTSTAND FC BASEL - FC PORTO 1-0
FC Porto domineert, maar FC Basel leidt halverwege. Doelpuntenmaker: Derlis Gonzales.

21.19 uur: RONALDO WEER GEVAARLIJK
Een vlijmscherpe vrije trap van Cristiano Ronaldo wordt weggetikt door doelman Wellenreuther. Een puike redding.

21.15 uur: HUNTELAAR NAAR DE KANT
Klaas-Jan Huntelaar heeft last van zijn onderbeen na een botsing met Raphaël Varane en moet na ruim een half uur al naar de kant. De Nederlander wordt vervangen door Felix Platte.

21.12 uur: GOAL RONALDO
Cristiano Ronaldo opent de score in Gelsenkirchen! De sterspeler van Real Madrid knikt fraai binnen op aangeven van rechtsback Dani Carvajal. Voor de Portugees alweer zijn 73ste in het kampioenenbal. Nog twee goals en hij staat weer gelijk met Lionel Messi.

21.03 uur: DOELPUNTENMAKER NAAR DE KANT
Derlis González komt ongelukkig in botsing na zijn treffer in Basel. De aanvaller probeert het nog wel, maar moet uiteindelijk toch geblesseerd naar de kant voor Davide Callà.

21.00 uur: OPENINGSFASE SCHALKE 04 - REAL MADRID
Het eerste kwartier zit erop in Gelsenkirchen. Toni Kroos heeft inmiddels een gele kaart op zak, terwijl de thuisploeg vanaf een mooie plaats mag aanleggen voor een vrije trap. Klaas-Jan Huntelaar staat erbij, maar linkspoot Dennis Aogo knalt de bal in de Madrileense muur.

20.55 uur: GOAL FC BASEL
De eerste treffer van de avond valt in Basel. Op aangeven van Fabian Frei opent Derlis Gonzales de score tegen FC Porto.

20.45 uur: AFTRAP SCHALKE 04 - REAL MADRID
Vorig seizoen won Real Madrid met 6-1 op bezoek bij Schalke 04. Gaat het weer een afstraffing worden of kunnen Huntelaar en consorten dit keer wel stunten tegen de titelverdediger? Hieronder nogmaals de opstellingen.
Schalke 04: Wellenreuther; Howedes, Boateng, Hoger, Choupo-Moting; Aogo, Uchida, Matip, Nastasic, Neustadter; Huntelaar.
Real Madrid: Casillas; Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo; Kroos, Lucas Silva, Isco; Bale, Benzema, Ronaldo.

20.45 uur: AFTRAP FC BASEL - FC PORTO
De bal rolt in Basel, waar Bruno Martins Indi op de bank moet plaatsnemen bij FC Porto. Bij deze nog een keer de 22 namen.
FC Basel: Vaclik; Xhaka, Samuel, Suchy, Safari; F. Frei, Zuffi, Elneny; Gonzalez, Gashi, Streller
FC Porto:
Fabiano; Danilo, Maicon, Marcano, Alex Sandro; Casemiro, Héctor Herrera, Torres; Tello, Brahimi, Jackson Martinez.

20.31 uur: CASILLAS JAAGT OP VAN DER SAR
Iker Casillas kan in Gelsenkirchen zijn 48ste clean sheet in de Champions League halen. De Spaanse goalie van Real Madrid moet alleen Edwin van der Sar voor zich dulden wat betreft het aantal wedstrijden zonder tegentreffer.

20.11 uur: MOOIE MIJLPAAL CASILLAS
Vanavond keept Iker Casillas zijn 150ste Europese wedstrijd voor Real Madrid. Een prachtige mijlpaal voor de clubicoonl!

20.03 uur: REAL MADRID MET BBC
Trainer Carlo Ancelotti start de wedstrijd tegen Schalke 04 met zijn gevreesde voorhoede met Gareth Bale, Karim Benzema en Cristiano Ronaldo. Bij deze de opstelling van De Koninklijke.
Real Madrid: Casillas; Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo; Kroos, Lucas Silva, Isco; Bale, Benzema, Ronaldo.

20.00 uur: SCHALKE 04 MET HUNTELAAR
Klaas-Jan Huntelaar moet voor doelpunten gaan zorgen aan de kant van Schalke 04. Hieronder de elf namen van trainer Roberto Di Matteo.
Schalke 04: Wellenreuther; Howedes, Boateng, Hoger, Choupo-Moting; Aogo, Uchida, Matip, Nastasic, Neustadter; Huntelaar.

19.58 uur: FC PORTO ZOALS VERWACHT ZONDER BRUNO MARTINS INDI
De Nederlander is kort na de jaarwisseling zijn basisplaats kwijtgeraakt. Trainer Julen Lopetegui geeft sinds een aantal weken de voorkeur aan Iván Marcano naast Maicon in het hart van de defensie. Hieronder de elf namen van FC Porto en FC Basel.
FC Porto: Fabiano; Danilo, Maicon, Marcano, Alex Sandro; Casemiro, Héctor Herrera, Torres; Tello, Brahimi, Jackson Martinez.
FC Basel: Vaclik; Xhaka, Samuel, Suchy, Safari; F. Frei, Zuffi, Elneny; Gonzalez, Gashi, Streller

19.57 uur: RONALDO JAAGT OP MESSI
Cristiano Ronaldo staat na 112 wedstrijden op 72 doelpunten in het hoofdtoernooi van de Champions League, twee minder dan recordhouder en rivaal Lionel Messi. Cristiano Ronaldo was in dienst van Real Madrid goed voor 57 CL-goals in 57 wedstrijden.

19.49 uur: HUNTELAAR GAAT VOOR NUMMER VIJFTIEN
Klaas-Jan Huntelaar gaat tegen zijn voormalige werkgever Real Madrid voor zijn vijftiende treffer in de Champions League. Namens Ajax (6 duels/3 goals), AC Milan (3/0) en Schalke 04 (23/11) kwam de Oranje-international uit in het kampioenenbal. Dat geldt niet voor Real Madrid. Huntelaar speelde twintig officiële duels namens De Koninklijke, waarin hij acht keer trefzeker was, maar niet in de Champions League.

19.30 uur: REAL MADRID HEEFT HET LASTIG IN DUITSLAND
Real Madrid won vorig seizoen in de achtste finale van de strijd om de Champions League met 6-1 op bezoek bij Schalke, maar desondanks is de balans op Duitse bodem belabberd. De Koninklijke won in totaal maar drie van zijn 27 Europese duels op bezoek bij Duitse clubs (G6, V18).

19.15 uur: ACHTSTE FINALES CHAMPIONS LEAGUE
De tweede speeldag van de knock-outfase in de Champions League gaat over anderhalf uur van start. Hieronder het volledige programma, waaronder de kraker van vanavond tussen het Schalke 04 van Klaas-Jan Huntelaar en zijn oude werkgever Real Madrid, en de uitslagen van de duels die dinsdag zijn gespeeld. VI volgt zoals altijd de verrichtingen op de voet.

19.00 uur: OM ALVAST IN DE SFEER TE KOMEN

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.